Gard demolat de un bărbat beat care testa un moped, la Humoreni

Gard demolat de un bărbat beat care testa un moped, la Humoreni
Luni, 24 iunie 2024, la ora 12:05, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a condus un moped pe DJ 178 în localitatea Humoreni, comuna Comăneşti, şi a intrat în coliziune cu gardul care împrejmuieşte o proprietate.

Patrula de serviciu s-a deplasat la faţa locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă, la gardul care împrejmuieşte curtea aparţinând apelantei fiind identificate urme specifice unui accident rutier produs de către un moped. În urma tamponării au fost afectaţi aproximativ 4,10 metri lungime de gard compus din foi de tabla cutată.

Având în vedere că la faţa locului nu a fost identificat mopedul implicat în tamponare și nici conducătorul autovehiculului, s-a procedat la efectuarea de căutari pe raza satului Humoreni în vederea identificării autorului după semnalmentele oferite de către persoana vătămată.
{inAds}
La barul lui Cristian C. a fost identificat Ilie C., de 44 de ani, sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce consuma alte băuturi alcoolice. După ce acesta a fost întrebat cine a condus mopedul împlicat în tamponarea produsa la gardul de la locuința apelantei, acesta a declarat faptul că el a condus mopedul, în urmă cu aproximativ 15 minute, primindu-l în vederea testării de la proprietarul acestuia, Andrei Ș. Acesta a mai declarat că după ce a pornit scuterul, din cauza unei defecțiuni tehnice, a intrat în gardul apelantei fără a exista victime omenești, doar pagube materiale.

Având în vedere cele declarate, polițiștii i-au solicitat acestuia să prezinte permisul de conducere, ocazie cu care bărbatul a declarat faptul că nu deține permis de conducere, fapt confirmat de către verificările în bazele de date.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, polițiștii i-au solicitat să își dea consimțământul spre a-i fi prelevate probe biologice de sânge la Spitalul Județean Suceava, ocazie cu care acesta a refuzat categoric.

De asemenea, bărbatul a mai declarat că după ce a produs tamponarea l-a chemat pe proprietarul mopedului, Andrei Ș., care a preluat mopedul, fiindcă nu mai pornea, și l-a împins în curtea lui Sorin S.

Bărbatul a condus polițiștii în curtea lui Sorin S., unde a indicat scuterul pe care l-a condus când a produs accidentul.

Suspectul a avut o atitudine sinceră, a recunosuct și regretat fapta comisă, luându-și angajamentul că în cursul zilei următoare va cumpăra foi de tablă și va repara gardul avariat.

Mopedul a fost ridicat pe baza de ordonanță și transportat la depozitul din din localitatea Florinta, comuna Şcheia, județul Suceava, urmând a fi dispusă efecturea unei expertize asupra mopedului de către inginerii din cadrul RAR.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche