O doctoriță de la Ambulanța Suceava, în vârstă de 50 de ani, a suferit un AVC în timpul unui curs la Târgu Mureș și a fost transferată cu elicopterul la Spitalul Județean Suceava

O doctoriță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a suferit un accident vascular-cerebral în timp ce se afla la un curs de specializare în Târgu Mureș și a fost transferată de urgență cu elicopterul la Spitalul Județean Suceava.

Elicopterul SMURD a aterizat sâmbătă pe heliportul Spitalului Clinic de Urgenta din Suceava, pentru a transfera pacienta candidată pentru Trombectomie endovasculara.

Femeia, în vârstă de 50 ani, medic la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, a suferit un accident vascular cerebral la Spitalul Clinic de Urgenta din Mures, la ora 6:00 am.
{inAds}
Pacienta a benfeciat de tromboliza la Spitalul Clinic din Mures (procedura de dizolvare a unui cheag de sange care blocheaza fluxul într-o arteră).

Elicopterul a aterizat la ora 10:30, iar la ora 10:45 pacienta a beneficiat de procedura de Trombectomie (procedura minim invazivă care extrage un cheag de sânge care blocheaza fluxul într-o arteră).

Echipa de intervenție a fost formata din dr Bardan Tina (medic neurolog), dr Lulciuc Catalin (radiolog interventionist), dr Guliga Niculina (medic upu).
Mai nouă Mai veche