Procesiune cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de hramul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava. Program și traseu

Catedrala Arhiepiscopală din Suceava își va sărbători luni, 24 iunie, hramul, zi în care Biserica celebrează Aducerea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Anul acesta, hramul coincide cu Sărbătoarea Sfintei Treimi.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a pregătit, cu această ocazie, un program liturgic deosebit, care va începe sâmbătă cu Pelerinajul „Calea Sfinților”, în cadrul căruia moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi duse în procesiune pe străzile municipiului Suceava.
{inAds}

Procesiunea va avea loc pe următorul traseu:

Ieșirea din curtea Catedralei Arhiepiscopale cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou se va face pe Strada Ion Vodă Viteazu, iar prima oprire va fi la Biserica „Învierea Domnului”. Apoi, procesiunea se va îndrepta spre Strada Ana Ipătescu, cu oprire la Biserica Domnițelor, după care se va merge pe Strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”. Se vor străbate Strada Curtea Domnească, Strada Vasile Alecsandri și Strada Mihai Eminescu, următoarea oprire fiind la Biserica „Sfântul Nicolae”. De aici se va pleca pe Strada Mărășești spre Biserica „Nașterea Domnului” (Catedrala), unde va fi cea de-a cincea oprire. După această oprire, se va merge pe Bulevardul George Enescu și Strada Universității, o nouă oprire fiind prevăzută în intersecția Nordic. Următoarea oprire va avea loc în fața Universității „Ștefan cel Mare”. De aici se va pleca pe Bulevardul 1 Mai spre Primăria Municipiului Suceava și spre Palatul de Justiție, unde vor avea loc alte două opriri. Traseul va continua spre Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, unde va fi cea de-a zecea oprire, iar apoi se va coborî pe Strada Mitropoliei până la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Duminică seară, începând cu ora 18:00, va avea loc un concert de muzică bizantină, urmat de slujba de Priveghere și de Liturghia de noapte, oficiată în paraclisul Catedralei Arhiepiscopale.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, va începe la ora 8:30.

Programul va continua în după-amiaza zilei de luni, 24 iunie, cu slujba Parastasului pentru domnitorii Moldovei la Cetatea de scaun a Sucevei.
Mai nouă Mai veche