Romain Bardet a câştigat prima etapă din Turul Franţei

Romain Bardet a câştigat prima etapă din Turul Franţei
Ciclistul francez Romain Bardet a câştigat sâmbătă prima etapă din Turul Franţei, desfăşurată pe distanţa de 206 km între oraşele italiene Florenţa şi Rimini, şi a intrat în posesia tricoului galben după o prestaţie extraordinară, pe caniculă, scrie AFP.

Evadat din pluton cu 50 de kilometri înainte de sosire, căţărătorul de la echipa DSM s-a impus în faţa colegului său Frank van den Broeck, ei fiind cronometraţi în 5 h 07 min 22 sec, cu un avans de numai 5 secunde faţă de grupul favoriţilor, care nu au reuşit să-i ajungă din urmă pe cei doi ciclişti.

Este a patra victorie de etapă în Tur pentru Bardet, în vârstă de 33 de ani, care a terminat pe locul doi în clasamentul general în 2016 şi pe trei anul următor, dar nu mai purtase niciodată tricoul galben.
{inAds}
El participă în acest an pentru ultima oară Marea Buclă, după ce a anunţat în urmă cu câteva zile că se va retrage din activitate în iunie 2025.

Pe locul 3 în etapa inaugurală a fost belgianul Wout van Aert (Visma-Lease A Bike), iar pe poziţia a 4-a a încheiat slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Cea de-a 111-a ediţie a Turului ciclist al Franţei (29 iunie - 21 iulie) va trece prin patru ţări - Italia, San Marino, Monaco şi Franţa - pe parcursul a 21 de etape, pe o distanţă totală de 3.498 de kilometri, până la Nisa.

Acesta va fi cel de-al 26-lea start care se va da din străinătate în Marea Buclă, plutonul urmând să străbată în Franţa şapte regiuni şi 30 de departamente. Va avea finish-ul pentru prima dată la Nisa, nu la Paris, din cauza Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august).

Anul trecut, competiţia a fost câştigată de danezul Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma).

Duminică va avea loc etapa a 2-a, lungă de 199,2 km, între localităţile italiene Cesenatico şi Bologna.
Mai nouă Mai veche