VIDEO Ion Lungu: „Lucian a spus că victoria nu o împarte cu nimeni, îl rog nici înfrângerea să nu o împartă cu nimeni”

Ion Lungu: „Lucian a spus că victoria nu o împarte cu nimeni, îl rog nici înfrângerea să nu o împartă cu nimeni”
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a declarat, miercuri, dezmăgirea cu privire la rezultatele obținute de candidații Partidul Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului Suceava și președinte al Consiliului Județean Suceava.

Lungu a transmis că viceprimarul Lucian Harșovschi, candidatul PNL pentru Primăria Suceava, trebuie să își asume întreaga responsabilitate pentru înfrângerea în fața candidatului PSD. El a făcut această declarație în contextul în care, susține primarul, sunt căutați țapi ispășitori pentru rezultatul electoral.

„Lucian avea o vorbă, nu împarte victoria cu nimeni. Asta era vorba lui, care evident că a adusă o anumită iritare în partid. Nici înfrângerea să nu o împartă cu nimeni, că văd că tot se caută țapi ispășitori, că nu știu ce a făcut Lungu. Ați văzut că am fost alături de el, alături de partid în toată campania electorală. Nu este o critică, este o realitate.

{inAds}

Lucian avea această dorință de a-i transfera voturile. Nu am avut cum pentru că nu m-a folosit deloc în campanie, nu m-a pus în niciun pliant, în niciun clip, nu m-a luat cu el pe teren, spunea că el nu este omul lui Lungu. Și eu cum să-i transfer voturile? Păcat că a pierdut, asta este realitatea.

Cu maturitate am făcut un pas lateral, dar uite că nu a fost soluția cea mai fericită. N-am fost obligat, dar nu era altă soluție pentru că Lucian candida oricum și de oriunde, știm toți treaba asta, și atunci am mers pe ideea să nu fragmentăm voturile în partid.

El și-a făcut un sediu de campanie separat, nici măcar nu la partid. Or oameni importanți din partid, nu eu, de exemplu domnul Bălan, care a condus campanii la nivel național, nu a fost folosiți deloc. Lucian a spus că victoria nu o împarte cu nimeni, îl rog nici înfrângerea să nu o împartă cu nimeni, a spus Ion Lungu. 

Pe de altă parte, Ion Lungu a afirmat că rezultatul slab al PNL de la nivelul municipiului Suceava a fost și motivul pentru care Gheorghe Flutur a pierdut alegerile pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean. 

„Marea tragedie este că dacă nu pierdeam municipiul nu se pierdea nici județul. Eu de regulă aduceam zece mii de voturi pentru președinte net în oraș, mi-aduc aminte că în 2008 chiar vreo 25.000 de voturi i-am adus, diferența între el și candidatul PSD. Ori acum domnul președinte Flutur a cîțtigat cu 200 de voturi în municipiu. De aici a fost marea tragedie, spun eu, la domnul Flutur, că a pierdut Consiliul Județean”, a mai spus Ion Lungu.

VIDEO:

Mai nouă Mai veche