Accident de muncă la un atelier de mobilă din Salcea. Un angajat și-a tăiat două degete într-un circular electric

Accident de muncă la un atelier de mobilă din Salcea. Un angajat și-a tăiat două degete într-un circular electric
La 17 iulie 2024, la ora 13.01, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 despre faptul că la un atelier de mobilă din localitate a avut loc un accident de muncă în urma căruia victima și-a tăiat două degete.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul orei 12:50, Ilie P., din comuna Dumbrăveni, angajat în funcția de tâmplar universal în cadrul societății, se afla într-una din halele metalice ale fabricii, debitând o bucată de lemn la un circular electric industrial, moment în care mâna dreaptă i-a alunecat pe ghidajul metalic paralel pânzei de tăiat, ocazie cu care două din degetele mâinii drepte i-au fost tăiate la nivelul vârfurilor.

Colegul său Dorel P. a apelat 112, după care a transportat victima cu autoturismul proprietate către Spitalul Județean Suceava.
{inAds}

Bărbatul a fost diagnosticat preliminar cu „plagă tăiată la nivelul mâinii drepte, rămâne internat”.

Administratorul societății a declarat că va anunța, în conformitate cu obligațiile legale, ITM Suceava în vederea efectuării de cercetări privind modul de producere al accidentului de muncă.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche