Alexandru Popoiuc, soldat etnic român din Cernăuți, a murit în războiul ruso-ucrainean, pe frontul din regiunea Harkov

Alexandru Popoiuc, soldat etnic român din Cernăuți, a murit în războiul ruso-ucrainean, pe frontul din regiunea Harkov
Un soldat etnic român din regiunea Cernăuți a murit luptând de partea Armatei Ucrainei, în războiul ruso-ucrainean, pe frontul din zona localității Katerinivka, raionul Kupiansk, regiunea Harkov. Este vorba despre Alexandru Popiuc, de 23 de ani, din satul Costinți.

Informația a fost transmisă de primarul orașului Storojineț, Igor Mateiciuk:

„Pe câmpul de luptă a căzut locuitorul satului Costinți, soldatul Alexandru Popiuc.
{inAds}

Apărătorul Ucrainei avea doar 23 de ani… A fost chemat la serviciul militar în data de 12 aprilie 2022 de Centrul de completare din orașul Cernăuți. Alexandru a murit pe 20 iulie din cauza unei răni la cap provocate în localitatea Katerinivka, raionul Kupiansk, regiunea Harkov.

Fie ca amintirea despre apărătorul țării să rămână pentru totdeauna în memoria rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut, iubit și respectat. Suntem alături de familie în aceste momente triste… Fie ca sufletul celui decedat să găsească odihna veșnică, iar Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească unde toți drepții se odihnesc! Veșnică să-I fie pomenirea Eroului! Glorie Ucrainei! În acest moment dificil de doliu, transmitem sincere condoleanțe rudelor și celor dragi EROULUI. Veșnică pomenire și glorie soldatului ucrainean care a apărat Ucraina și pe fiecare dintre noi!”
, se arată în comunicat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Mai nouă Mai veche