Bărbat acuzat că este spion rus, reținut pe o stradă din Cernăuți în timp ce filma obiective strategice

Spion rus prins în flagrant pe o stradă din Cernăuți în timp ce localiza obiective strategice
Un bărbat din Cernăuți care transmitea reprezentanților Federației Ruse informații despre localizarea obiectivelor militare și strategice din oraș a fost reținut de autoritățile ucrainene, informează Biroul Procurorului General, citate de BucPress.

Conform anchetei, locuitorul regiunii Cernăuți, susținând invazia rusă, a căutat în mod conștient contacte cu reprezentanții statului considerat agresor. Bărbat considerat trădător a intrat în contact cu un reprezentant al autorităților ruse prin intermediul unei mesagerii online. În timpul corespondenței, acesta a acceptat oferta reprezentantului rus de a furniza în mod constant informații despre locația obiectivelor militare și strategice din orașul Cernăuți.

Suspectul trimitea „clientului rus” fișiere video cu coordonatele necesare ale clădirilor din sectorul de securitate, apărare și instituțiile de sănătate. Pentru informații, bărbatul ar fi primit recompense financiare într-un portofel cripto.
{inAds}

Autoritățile ucrainene l-au reținut pe suspect pe una dintre străzile din Cernăuți, în timp ce trimitea un nou raport. Bărbatul a fost arestat fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune.

Sub conducerea procedurală a Procuraturii Regionale Cernăuți, cetățeanului i s-a adus la cunoștință acuzația de trădare de stat și justificare a agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, infracțiuni prevăzute de codul penal al Ucrainei.
Mai nouă Mai veche