Bărbat ars pe mâini cu sodă caustică, la o fermă de porci din Verești

Bărbat ars pe mâini cu sodă caustică, la o fermă de porci din Verești
Vineri, 5 iulie 2024, la ora 00:10, lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați cu privire la faptul ca la Spitalul Județean Botoșani s-a prezentat Marinel F., în vârstă de 26 ani, din comuna Dobîrceni, județul Botoșani, precizând că s-a ars pe mână cu sodă caustică în timp ce se afla la o fermă de porci de pe raza localității Verești, unde lucrează.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că marți, 2 iulie, în jurul orelor 13:00, bărbatul angajat la ferma Agroinvest Verești se afla la muncă, unde, împreună cu șeful de schimb, Gheorghe I., curățau cu o substanță de sodă caustică, de concentrație 2%, canalele de scurgere dintr-o hală a societății.

La un moment dat, din neatenție, aceasta și-a introdus granule de sodă caustică în mănușa de protecție de la mâna dreaptă.
{inAds}

Joi, în jurul orelor 16:00, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean Botoșani pentru a primi îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „arsură chimică mâna dreapta”.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca” și „nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca”.
Mai nouă Mai veche