Buletin de presă, 20 iulie 2024 - IPJ Suceava

Poliție noaptea vara
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 20.07.2024, ora 01.03, polițiștii Poliției Orașului Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat din loc. Stulpicani, jud. Suceava cu privire la faptul că a fost agresat de fratele său.
S-a stabilit că partea vătămată locuiește singur în comuna Stulpicani, sat Stulpicani, jud. Suceava și în apropierea locuinței lui, locuiesc părinții împreună cu fratele său și familia acestuia.
În noaptea de 20.07.2024, în jurul orei 00.30, partea vătămată se afla în locuința sa, împreună cu tatăl său, la un moment dat în locuință intrând și fratele său care l-a lovit.
De asemenea, agresorul a lovit și o ușă din hol, provocând distrugeri.
Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată prin prisma răspunsurilor oferite de victimă,
În urma celor constatate a fost emis ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, agresorul urmând să păstreze o distanță minimă de 20 de metri față de fratele său de locuința acestuia din sat com. Stulpicani, sat Stulpicani, jud. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de lucrătorii Poliţiei oraşului Frasin, pentru comiterea infracțiunilor de „violența în familie” ,,violare de domiciliu” și ,,distrugere”, fapte prev. și ped. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1), art. 224 alin.2, art.253 alin.1 din Codul Penal
{inAds}

Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 19.07.2024 ora 21.45, echipajul de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata în timp ce executa activități pe linie de poliție rutieră, pe raza localității Șerbănești, comuna Zvoriștea, județul Suceava, a oprit regulamentar, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, un autoturism care circula pe DN 29A Șerbănești.
După ce s-au legitimat și declinat calitatea, polițiștii au solicitat documentele personale și ale autoturismului conducătorului auto, acesta fiind singur în autoturism.
Conducătorul auto, a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Adâncata, jud.Suceava și întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat aconducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilometru din dotare, în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la sediul SPR 8 Adâncata și după ce i s-a stabilit datele de stare civilă a fost condus la UPU Suceava, în vederea de prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
La unitatea medicală, în prezența medicului din cadrul UPU Suceava, șoferul a refuzat prelevarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice faptă prev.și ped. de art. 337 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Secției de Poliție Adâncata.


La data de 20.07.2024, ora 00:40, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean D.J. 209 A, pe raza com. Slatina, sat Slatina, jud. Suceava, a identificat și oprit în trafic pentru control autoturismul condus de către un bărbat din satul Herla, com.Slatina, jud. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, prezentând o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testării.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevazută și pedepsită de art.336 alin.1 din Codul Penal, care va fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Slatina.


La 20.07.2024, în jurul orelor 01,30, poliţiștii din cadrul Biroului de ordine publică Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul pe str. Unirii din mun Vatra Dornei, jud. Suceava, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din municipiul Vatra Dornei, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. 1, din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Material lemnos confiscat de către polițiști

La data de 19.07.2024, ora 09.50, în timp ce executau activități pe linie silvică, polițiștii de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DJ 178 C din comuna Bilca, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 64 ani, domiciliat în comuna Frătăuții Noi, care declarat verbal că nu deține aviz de însoțire.
Astfel, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea totală de 2,25 m.c. material lemnos în valoare de 914 lei din care de 0.38 mc cherestea rășinoase în valoare de 340 lei și 1,87 m.c. lemn rășinoase în valoare de 574 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


La data de 19.07.2024, ora 14.35, în timp ce executau activități pe linie silvică, polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit pentru control pe D.C. 50 B din comuna Gălănești, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 30 ani, domiciliat în comuna Voitinel, care a declarat că nu deține aviz de însoțire.
Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a stabilit că șoferul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 1.39 mc cherestea rășinoase în valoare de 1245 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


La data de 19.07.2024, în jurul orei 18:15, echipajul de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit pentru control, pe DJ209G, pe raza comunei Straja, jud. Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Frătăuții Vechi, județul Suceava.
Acesta a prezentat și înmânat documentele personale și ale autoutilitarei și a precizat că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că pentru autoutilitară nu exista emis aviz de însoțire a materialului lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost condus la sediul OS Falcău, C.S. Fălcăuți, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 0,96 m3 cherestea tivită rășinoase.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de 0,96 m3 cherestea tivită rășinoase în valoare de 858 lei, întreaga cantitate de lemn fiind predată în custodia Ocolului Silvic Falcău.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 19.07.2024, în jurul orei 11:30, o femeie în vârstă de 49 de ani, din com. Limanu, jud. Constanța, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din mun. C-lung Moldovenesc (direcția de deplasare spre mun. Vatra Dornei), la plecarea de pe loc dintr-o parcare a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă pe aceeași direcție de deplasare de către o femeie în vârstă de 62 de ani.
În urma accidentului, femeia a suferit leziuni ușoare și a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul municipal C-lung Moldovensc, fără a rămâne internată.
Cele două conducătoare auto au fost testate cu etilometrul din dotare, rezultatele fiind negative de ambele părți.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196, alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.


La data de 19.07.2024, în jurul orei 16:30, în timp ce un bărbat conducea ansamblul rutier pe DN 17, în localitatea Vama, județul Suceava, având direcția de deplasare către municipiul Câmpulung Moldovenesc, a intrat în coliziune frontală cu un alt ansamblu rutier condus de către un bărbat din orașul Frasin, localitatea Bucșoaia, județul Suceava, cu direcția de deplasare către orașul Gura Humorului.
În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea ambilor conducători auto.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, ambele rezultate fiind negative.
Conducătorilor auto le-au fost recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196, alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.


Mandate puse în executare de către polițiști

La data de 19.07.2024, ora 16:37 Poliția mun. Vatra Dornei a primit Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Vatra Dornei față de un bărbat de 58 ani, domiciliat în com. Ciocănești, sat. Botoș, condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an, 11 luni și 20 zile închisoare în baza sentinței penale a Judecătoriei Vatra Dornei, menținută și rămasă definitivă prin Decizia penală a Curții de apel Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prev. de art. 335, alin. 1 din Codul penal, cu reținerea art. 75 alin. 2, lit. b) Cod penal și cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul penal.
În baza Mandatului de executare a pedepsei închisorii, polițiștii SPR 5 Vatra Dornei au efectuat verificări la domiciliul persoanei condamnate, bărbatul fiind identificat în proximitatea locuinței sale.
Bărbatul a fost preluat și îăncarcerat la Penitenciarul Botoșani.


La data de 18.07.2024, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au primit mandatul de executare al pedepsei închisorii emis de Judecătoria Suceava, județul Suceava, privind pe un bărbat din sat Poiana, comuna Zvoriștea, jud. Suceava, condamnat la 2 ani, 1 luna si 20 zile pentru savarsirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alor substanțe.
Polițiștii secției s-au deplasat la locuința bărbatului, persoana condamnată fiind identificată, preluată și ulterior încarcerată în Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche