Buletin de presă, 28 iulie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 28 iulie 2024 - IPJ Suceava
Vehicul utilizat pentru sustragerea de material lemnos confiscat de polițiști

La 27.07.2024, ora 01.49, SPR 9 Șcheia a fost sesizată prin SNUAU 112 de către pădurarul din comuna Ilișești, cu privire la faptul că mai multe persoane au încercat să sustragă lemn din pădurea de pe raza sat/com.Iliești, în apropierea DN17.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, la fața locului a fost identificat pădurarul care a declarat verbal faptul că, la 27.07.2024, în jurul orei 01.30, au surprins mai multe persoane care sustrăgeau lemn din specia fag, dintr-o exploatație forestieră și îl încărcau într-o autoutilară, ulterior persoanele părăsind locul faptei.
Au fost constituite de îndată mai multe echipaje de poliție și au fost deplasate în zonă, procedând la căutarea persoanelor implicate, iar în apropierea de DN17, a fost identificată o femeie care a relatat faptul că se află împreună cu fiul său, de 17 ani. La scurt timp în zona fondului forestier a fost identificat și un al treilea bărbat, cel care a condus autovehiculul.
Cercetând în proximitatea DN17, au fost găsite două drujbe ce erau ascunse în iarbă, persoanele identificate recunoscând faptul că le aparțin și că au fost folosite pentru a secționa lemn din specia fag ce se afla depozitat în pădure.
De asemenea, a fosy găsită și autoutilitara în care se afla încărcată cantitatea de 1.21 mc, lemn tăiat la dimensiuni cuprinse între 1 și 1,5 metri. Totodată în spatele autoutilitarei s-a identificat o stivă de lemne cu aceleași caracteristici și dimensiuni, iar în stiva de butuci erau mai multe bucăți secționate cu drujba.
Polițiștii au dispus indisponibilizarea autoutilitarei și transportarea acesteia la locația special amenajată a IPJ Suceava de pe raza comunei Stroiești.
S-a întocmit dosar penal privind „tentativa la infractiunea de furt calificat”.
Totodată, s-a procedat la cubarea și ridicarea materialului lemnos identificat, acesta fiind dat în custodie pădurarului.
{inAds}


Încă un transport ilegal de cherestea interceptat de polițiști

La data de 27.07.2024, orele 11.15, polițiștii Secției de Poliție Burdujeni au oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară încărcată cu cherestea rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 31 ani, din com. Frătăuții Noi. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transporta cantitatea de 4,10 mc cherestea rășinoase, fără a deține documente de proveniență legală.
Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 4,10 mc cherestea rășinoase, în valoare de 3.673 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 28.07.2024, în jurul orei 02.18, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, în timp ce acționau pe raza mun. Suceava, au observat pe str. Cal. Unirii, mopedul ce se deplasa din direcția str. Ana Ipătescu către str. Traian Vuia Cumpărătura – Suceava.
S-a procedat la oprirea mopedului și legitimarea conducătorului moto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar ulterior, la spital în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, ce urmează a fi soluționat procedural de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.


La data de 28.07.2024, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități specifice pe linie de poliție rutieră, au oprit pentru control autoturismul care circula pe DJ 178 F, pe raza comunei Gălănești și era condus de către un bărbat domiciliat în comuna Voitinel, județul Suceava, posesor al permisului de conducere valabil.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoana depistată la volan autoturism halenă alcoolică motiv pentru care s-a procedat la testatarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat .
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au prelevat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 27.07.2024, în jurul orei 13.00, un bărbat de 29 ani, din com. Horodniceni, în timp ce conducea motociclul pe DN 2, din direcţia loc. Cumpărătura înspre loc. Buneşti, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara părţii carosabile. În aceste împrejurări, bărbatul de 29 ani a suferit leziuni corporale ușoare.
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 27.07.2024, în jurul orelor 12.57, o femeie de 39 de ani, din mun. Bacău, jud. Bacău, a condus autoturismul pe DN 2H în afara mun. Rădăuți și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o altă femeie de 42 de ani din com. Vicovu de Jos dinspre mun. Rădăuți spre com. Gălănești.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismelor cât și vătămarea corporală a cinci persoane, conducătoare auto și pasageri.
Conducătoarele autoturismelor au fost testate cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, apoi acestora li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge la Spitalul Județean Suceava.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 27.07.2024, în jurul orelor 13:50, o femeie de 74 ani, din mun. Botoșani, a condus autoturismul pe DJ208B, având direcția de deplasare dinspre loc. Hănțești spre loc. Berești, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a părăsit partea carosabilă și a intrat frontal în taluzul unui debleu din pământ situat în partea dreaptă a sensului de mers spre loc. Berești.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei autoturismului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior, la spital, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, acesteia i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.07.2024, ora 22.06, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Secția 4 de Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin SNUAU 112 despre producereea unui accident rutier pe raza comunei Voitinel.
Cu ocazia deplasării la fața locului și în urma primelor verificări efectuate s-au constatat că la
data de 27.07.2024, în jurul orei 22:00, un tânăr a condus motociclul pe DC neclasificat, în interiorul localității Voitinel, jud. Suceava, transportându-l în calitate de pasager pe un adolescent, în vârstă de 16 ani.
La un moment dat, conducătorul motociclului l-a acroșat ușor, pe un pieton ce se deplasa pe drumul public, acesta suferind leziuni ușoare.
Imediat după producerea evenimentului, conducătorul motociclului a părăsit locul accidentului, fiind identificat la domiciliul său, iar mopedul în curtea imobilului de domiciliu a minorului de 16 ani.
Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că motociclul aparține tatălui minorului de 16 ani, iar în seara de 27.07.2024, acesta din urmă, profitând de faptul că tatăl său dormea, a luat cheia motociclului și l-a condus pe drumurile publice de pe raza comunei Voitinel, anterior producerii evenimentului rutier, după care l-a încredințat spre a fi condusși celuilalt tânăr.
Nici unul dintre cei doi conducători ai motociclului nu sunt posesori de permis de conducere.
Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în prezența și cu consimțământul mamei sale.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal; „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, faptă prev. şi ped. art. 338 alin. (1) și (2) din Codul Penal; două acte de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev. și ped. de art. 335 alin. (1) din Codul Penal; „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (3) din Codul Penal; „furt în scop de folosință”, faptă prev. și ped. de art. 230 alin. (1) din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) și (2) din Codul Penal.


La data de 27.07.2024, orele 18:35, echipajul de poliție din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce desfăşura activităţi specifice pe D.N.2E pe raza loc. Marginea, jud. Suceava a identificat și aoprit autotursimul condus de către un bărbat de 33 ani, din com. Marginea, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că șoferul figurează în baza de date cu permisul de conducere ”REȚINUT”.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 2 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene.
Mai nouă Mai veche