Buletin de presă, 6 iulie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 6 iulie 2024 - IPJ Suceava
Reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 05.07.2024, ora 11.20, în baza informațiilor furnizate de către Poliția Municipiului Rădăuți, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a deplasat spre com. Sadova – Pasul Trei Movile și procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autovehicul, constatându-se cu acest prilej faptul că, la momentul efecutării semnalului, conducătorul autovehiculului a făcut schimb de locuri cu pasagerul care se afla pe locul din dreapta-față.
Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în mașină se afla un bărbat de 52 ani, (conducător auto) și o femeie de 54 ani (pasager în auto). Totodată, în referire la persoana bărbatului care a condus mașina până să facă schimb de locuri cu pasagera, s-a constatat faptul că are permisul de conducere anulat, acesta fiind motivul pentru care a schimbat locul în autovehicul cu femeia de 54 de ani.
Fiind continuate verificările la sediul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, cu prilejul efecutării controlului autovehiculului, au fost identificate 120 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, despre care s-a stabilit că aparțin bărbatului de 52 de ani, acesta neprezentând niciu fel de documente privind proveniența.
S-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunii de “favorizarea infractorului”. De asemenea, față de bărbatul de 52 de ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv IPJ Iași.
{inAds}
Totodată, acesta a fost sancționat conform Legea 227/2015 prin care s-a dispus confiscarea țigaretelor.
În continuarea cercetrărilor din data de 04.07.2024, în jurul orelor 22:11, când polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului l-au surprins în flagrant pe un bărbat în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177 C în localitatea Mironu, jud. Suceava, având o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, constatându-se totodată s că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, la data de 05.07.2024, în urma probatoriului administrat de către polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, procurorul de caz a confirmat ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare prin care s-a dispus, la aceeași dată, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul domiciliat în sat Brăiești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal și ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335, alin. (1) din Cod Penal rap. la art. 38, alin. (1) din Cod Penal.
Având în vedere cele constatate, împrejurările și modul de comitere a faptei, la data de 05.07.2024, s-a dispus ca măsură preventivă, reținerea șoferului pentru o perioadă de 24 de ore, până persoana fiind încarcerată depusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Bacău.


Ordine provizorii de protecție emise de către polițiști – Solicită ordinul provizoriu de protecție! Elimină violența din casa ta!

La data de 03.07.2024, orele 15:35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din com. Mălini, sat Pâraie, județul Suceava, cu privire la faptul că a fost agresată de către soț.
La fața locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini care cu ocazia primelor verificări efectuate s-a constatat faptul că data de 03.07.2024, în jurul orei 15:25, în timp ce femeia și soțul său se aflau la domiciliul comun din sat Pâraie, com. Mălini, jud. Suceava, pe fondul unor neînțelegeri familiale între cei doi a izbucnit un conflict spontan, iar bărbatul a îmbrâncit-o pe soția sa.
A fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultând faptul că există risc iminent, iar femeia a fost de acord cu emiterea unui ordin de protecție provizoriu, motiv pentru care a fost emis un ordin de protecție provizoiu pentru o perioadă de 5 zile. Bărbatul a fost evacuat din locuință.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art.199 alin.1 din Codul Penal raportat la art.193 alin.1 din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Mălini.


La 03.07.2024, Poliția orașului Liteni a fost sesizată direct de către o femeie de 37 ani, despre faptul că, pe fondul consumului de alcool, soțul ei de 43 ani, a provocat scandal la locul de domiciliu, a amenințat cu acte de violență și a distrus diverse bunuri din locuință.
În urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există risc iminent, motiv pentru care am procedat la emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
Bărbatul de 43 de ani fost identificat în apropierea locuinței sale. Întrucât acesta a opus rezistență la întâmpinarea organelor de poliție, bărbatul a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul poliției orașului Liteni unde i-au fost aduse la cunoștință drepturile și obligațiile pe care le are în urma emiterii ordinului de protecție și i s-a înmânat un exemplar.
Având în vedere faptul că exista un risc ridicat pentru vătămarea de sine și a celor din jur, la sediul poliției orașului Liteni a intervenit o ambulanță din cadrul SAJ Suceava care l-a preluat și transportat pe bărbatul de 43 de ani la Spitalul Județean Suceava – Secția de Psihiatrie.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan! Dosare penale la regimul rutier.

La data de 05.07.2024, în jurul orei 21.15, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că șoferul unui autoturism este băut, a lovit mai multe mașini și un gard și a plecat de la locul faptei.
În urma cercetărilor efectuate în zonă, la scurt timp a fost identificat autoturismul în cauză parcat, acesta prezentând avarii pe bara față-spate.
Ulterior, a fost identificat un bărbat de 32 ani, care a relatat faptul că a condus autoturismul în cauză, ulterior fiind de acord să se deplaseze la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru clarificarea aspectelor.
Aici, bărbatul a declarat faptul că, în seara de 05.07.2024, a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat la volan și în timp ce se afla pe strada Calea Uniri, a încercat să efectueze manevra de întoarcere al autoturismului dar nu și-a dat seama că a acroșat 2 garaje și 2 autoturisme care se aflau parcate.
Datorită faptului că șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valore de 1,25 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la UPU Suceava pentru recoltarea de probe biologice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 05.07.2024, orele 16:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au oprit pentru control pe str. Victoriei din mun. Suceava, jud. Suceava, o autoutilitară condusă de către un bărbat de 40 ani, domiciliat în mun. Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu avea asupra sa permisul de conducere, s-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru din dotare, rezultatul fiind de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care, ulterior a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal.


La 04.07.2024, ora 05.31, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DC 33B pe raza comunei Frumosu, a avut loc un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat că cele sesizate se confirmă, un autoturism fiind identificat pe partea carosabilă, prezentând multiple avarii. În urma verificărilor, a fost identificat șoferul de 51 ani, din com. Frumosu.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost supus unei testări cu etilometrul rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung. Moldovenesc, unde i s-au recoltat două biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La data de 03.07.2024, ora 08:45, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza com. Bogdănești, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 51 de ani din comuna Râșca, jud. Suceava, ce se deplasa pe DJ 155A Bogdănești spre Râșca.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La 04.07.2024, în jurul orei 15.20, un bărbat de 39 ani, din orașul Siret, a condus autoturismul pe DN 2 E85 Bălcăuți, pe direcția Siret – Suceava și a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul condus în fața sa de către o femeie de 38 ani, din com. Ipotești.
În urma impactului, a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămarea corporală a unei femei de 63 ani, din mun. Suceava, pasageră în autoturismul condus de femeia de 38 de ani.
Conducătorii autovehiculelor implicate au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, fiind recoltate și probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămare din culpă”.


La data de 04.07.2024, în jurul orei 16.20, în timp ce un bărbat în vârstă de 32 ani, din com. Ipotești, conducea autoturismul pe strada Dimitrie Onciul din mun. Suceava, cu direcția de deplasare către Str. Nicolae Bălcescu, a surprins și accidentat pe un minor în vârstă de 12 ani, din mun. Sucreava, care s-a angajat în traversarea drumului public, pe bicicletă, fără a se asigura în prealabil.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămare din culpă”.


Mandate puse în executare de către polițiști

La 05.07.2024, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani, un bărbat de 73 ani, din mun. Suceava, față de care Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru comiterea unor infracțiuni de furt.
Cel în cauză a fost identificat la adresa de domiciliu, unde după declinarea calității, polițiștii au procedat la prezentarea și înmânarea unui exemplar al mandatului, ulterior bărbatul fiind arestat și depus în Penitenciarul Botoșani.


La data de 04.07.2024, ora 13.35, la Poliția Orașului Frasin a fost transmis de către Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii privind pe un bărbat de 38 ani, din comuna Stulpicani, satul Stulpicani, condamnat la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare.
Cel în cauză a fost identificat la domiciliu și condus la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat.


La data de 03.07.2024, la nivelul Poliției Orașului Siret s-a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Suceava, privind pe un bărbat de 33 ani, domiciliat în orașul Siret, condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți si neacordare de ajutor sau asistență, faptă prev. și ped. de art. 353 alin. 2 pct. a și b și art 166 alin. 1 și alin. 3 pasajul I din codul penal al Ungariei având corespondent în legislația română în infracțiunile de traficul de migranți prev. de art. 263 alin. 1 și alin. 2 lit a Cod Penal și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 Cod Penal.
Polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Siret au procedat la căutarea condamnatului, acesta fiind localizat pe raza orașului Siret, ocazie cu care mandatul a fost pus în executare.
Persoana condamnată a fost încarcerată în Penitenciarul Botoșani.


La data de 03.07.2024, ora 16:30, la Poliția Orașului Salcea s-a transmis Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii emis de către Judecătoria Suceava, pe numele unui bărbat domiciliat în sat/com. Dumbrăveni, jud.Suceava, condamnat la 180 de zile de închisoare.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea, persoana condamnată a fost identificată pe raza localității com. Dumbrăveni, Jud. Suceava.
Bărbatul a fost reținut și în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Conducători de mopede identificați în trafic fără permis

La data de 03.07.2024, în jurul orei 20:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție, pe str. Calea Bucovinei, oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava, au oprit pentru control două mopede conduse de către doi bărbați de 35 și de 37 ani, ambiicu domiciliul în orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava.
Cu ocazia verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că nici unul dintre cei doi conducători nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Polițiștii au procedat la testarea celor doi conducători de mopede cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.
În ambele cauzuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche