Buletin de presă, 7 iulie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 7 iulie 2024 - IPJ Suceava
Urmărit pedestru și încătușat după ce a condus un vehicul sub influența alcoolului și a încercat să fugă de polițiști

La 06.07.2024, ora 17:55, echipajul de poliție format din trei lucrători de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea și un lucrător de poliție din cadrul B.O.P. Rădăuți, desfășurând activități de poliție rutieră pe raza comunei Dornești, a efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe DN 17A Dornești.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Iaslovăț, județul Suceava, persoană care emana halenă alcoolică.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a devenit imediat după testare agitat, iar la un moment dat a început să alerge către un lan de porumb ce se afla în imediata apropiere. Imediat lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea pedestră a șoferului pe o distanță de aproximativ 250 m, acesta fiind prins, imobilizat la sol și încătușat.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a procedat la reținerea permisului de conducere, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii Postului de Poliție Dornești.
{inAds}

Dosar penal și amenzi în valoare totală de peste 7.000 lei pentru un șofer care nu a respectat semnalul regulamentar de oprire al polițiștilor

La 06.07.2024, ora 01.15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 178B de pe raza comunei Dornești, șoferul nerespectând semnalul și sporind viteza de deplasare, încercând să fugă.
Îmediat echipajul a intrat în urmărire, reușindu-se blocarea vehiculului. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 29 ani, domiciliat în com. Satu Mare.
Șoferul a precizat faptul că nu are asupra sa documentele personale sau ale autoturismului pe care îl conduce, însă au fost efectuate verificări cu ajutorul aplicației E-DAC, stabilindu-se identitatea bărbatului și valabilitatea documentelor de circulație.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, i s-a adus la cunoștiință faptul că urmează să fie testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili cu exactitate concentrația alcoolică.
Acesta a refuzat, precizând faptul că nu dorește să fie testat cu aparatul etilotest, sens în care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți – Compartimentul Primiri Urgențe, pentru a-i fi prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii prezenței alcoolului în sânge, respectiv în caz pozitiv concentrația de alcool în sânge.
Ajunși la Spitalul Municipal Rădăuți – Compartimentul Primiri Urgențe, în prezența medicului de gardă, șoferul a refuzat prelevarea de probe biologice, fiindu-i adus la cunoștință în prealabil faptul că acest fapt constituie infracțiune, respectiv „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice”, faptă prevăzută de art. 337 din Codul penal.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice”. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional cu suma de 3.345 lei conf. O.U.G. 195/2002 și 4.000 de lei conf. Lg. 61/1991.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan! Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.07.2024, în jurul orei 18:26, echipajul de poliție rutieră al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executa activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe DC33B din satul/comuna Frumosu, județul Suceava, a procedat la oprirea autovehiculului condus de către un bărbat din orașul Gura Humorului, județul Suceava, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilometru, a rezultat o concentrație alcoolică de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, cu respectarea prevedrilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. (1) din Codul Penal.


La data de 06.07.2024, orele 1934, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acționau pentru prevenirea accidentelor rutiere ca urmare a vitezei excesive pe DN17, pe raza orașului Frasin, județul Suceava, au depistat un autoturism care se deplasa pe DN17 din direcția Vama spre Gura Humorului cu viteza de 71 km/h (+21) înregistrată cu aparatul radar.
Având în vedere cele constatate s-a procedat la oprirea regulamentară a autoturimsului, șoferul fiind identificat în persoana unui bărbat domiciliat în comuna și satul Ipotești.
S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care a rezultat faptul că șoferul a condus autoturismul având permisul de conducere reținut.
Bărbatul a fost sancționat contravenționat pentru încălcarea limitei de vitează.
Totodată susnumitul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana având dreptul de a conduce reținut”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin.2 din C.P. cauza urmând a fi soluţionată procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Eveniment rutier cercetat de către polițiști

În ziua de 06.07.2024, în jurul orelor 1240, un bărbat de 51 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava a condus autoutilitara, pe str. Ștefan cel Mare, din or. Gura Humorului având direcţia de deplasare Suceava către Frasin, iar pe trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicatoare și marcaje rutiere a surprins şi accidentat pe un pieton de 48 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava, care s-a angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe trecerea pentru pietoni.
În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Totodată s-a procedat și la testarea pietonului, rezultatul fiind de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..


Conducători de mopede identificați în trafic băuți sau fără permis

La data de 06.07.2024, ora 21.00, în timp ce executau activități de patrulare şi pe linie de poliţie rutieră pe str. Meseriașilor de pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava, polițiștii SPR 8 Adâncata au oprit pentru control motociclul condus de către un localnic.
Conducătorul a prezentat documentele motociclului și a precizat lucrătorilor de poliție că nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. si ped. de art. 335 alin. 1, Cod Penal ce va fi soluționat procedural de lucrătorii SPR 8 Adâncata.


La 05.07.2024, ora 22.31, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au obținut o informație cu privire la faptul că o persoană de sex masculin este agresivă și se află sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia deplasării în zona locului indicat, respectiv pe DC Măneuți, de pe raza comunei Frătăuții Vechi, polițiștii au observat un vehicul, de tip moped, care se deplasa dinspre zona luncii Suceava, înspre centrul satului. Au fost efectuate semnale regulamentare de oprire, acustice și luminoase, conducătorului vehiculului în cauză, acesta conformându-se și oprind pe partea dreaptă a părții carosabile.
Conducătorul mopedului a fost identificat în persoana unui tânăr de 17 ani, localnic. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru din dotare, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool în aer expirat, drept pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice în vedere stabilirii alcoolemiei.
Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliţiei Române stabilindu-se faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, vehiculul condus nu figurează înmatriculat sau înregistrat pentru a putea fi condus pe drumurile publice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche