Circulația camioanelor pe drumurile din regiunea Cernăuți, restricționată de autoritățile ucrainene din cauza caniculei

Circulația camioanelor pe drumurile din regiunea Cernăuți, restricționată de autoritățile ucrainene din cauza caniculei
Săptămâna aceasta, în regiunea Cernăuți se așteaptă temperaturi de până la +36°C, astfel încât circulația camioanelor a fost temporar restricționată, scrie BucPress.

Informația a fost anunțată de serviciul de restaurare și dezvoltare a infrastructurii din regiunea Cernăuți.

Se precizează că temperaturile ridicate pot topi stratul de asfalt. Circulația, în special a vehiculelor supraîncărcate, poate deteriora drumurile. Ridurile adânci care apar în timpul caniculei vor duce ulterior la apariția crăpăturilor, gropilor și tasării drumurilor.
{inAds}
Astfel, de la 10:00 la 22:00, circulația vehiculelor de marfă pe drumurile din regiune este interzisă. Restricțiile se aplică camioanelor cu o masă totală de 24 de tone sau cu o sarcină pe axă de peste 7 tone.

Totuși, circulația este permisă pentru vehiculele care transportă mărfuri periculoase, animale vii și produse perisabile; camioanele implicate în eliminarea consecințelor situațiilor de urgență; vehiculele utilizate pentru transportul materialelor comunale și de construcție rutieră în timpul lucrărilor.

Serviciul menționează că respectarea restricțiilor este monitorizată de angajații Poliției Naționale și ai Ucrainei de Siguranță a Transporturilor. Încălcările sunt sancționate cu amenzi.
Mai nouă Mai veche