Doi ucraineani au fost împușcați de grăniceri în timp ce încercau să fugă în România. Unul a murit, celălalt a fost rănit și se află la terapie intensivă

Doi ucraineni care încercau să treaca granița în România, prin Cernăuţi, au fost împuşcaţi de polițistii de frontieră ucraineni. Presa ucraineană susţine că cei doi bărbaţi l-au atacat cu o macetă și o canistra de benzină pe unul dintre polițistii de frontieră.

Un ucrainean a fost împuşcat mortal iar altul a fost rănit de un polițist de frontieră ucrainean care a deschis focul la granița cu România, în Cernăuţi, scrie Ukrainska Pravda. Potrivit presei ucrainene, cei doi bărbaţi ar fi atacat un polițist de frontieră, acesta din urmă fiind nevoit să deschidă focul.

Incidentul a fost relatat duminică pe Telegram de jurnalistul Vitali Glagola. Potrivit acestuia, cu o noapte înainte, două persoane înarmate cu o macetă și o canistra de benzină au atacat un grănicer în zona localității Seletin din Ucraina, aflată peste graniță de localitățile Costileva și Lupcina din România.
{inAds}
Pentru a-și salva viața, polițistul de frontieră ar fi fost nevoit să-și folosească arma, un Makarov. Un bărbat a murit, altul a fost rănit. La fața locului au fost chemați medicii. Jurnalistul a publicat şi imagini cu puternic impact emoţional cu cei doi ucraineni împuşcaţi.

Serviciul de Frontieră de Stat a confirmat că incidentul a avut loc pe 29 iunie, iar în prezent este în desfășurare o anchetă.

Ulterior, Detașamentul de frontieră Cernăuți a dat lămuriri privind conflictul care s-a iscat între polițistul de frontieră și cei doi bărbați. Igor Zarudnev, asistentul șefului detașamentului de frontieră Cernăuți, a informat că bărbații au fost reperați la câțiva metri de granița cu România și ar fi fost primii care au atacat grănicerul, iar acesta a folosit arma din dotare ca răspuns la înjunghiere.

Potrivit lui Zarudnev, în seara zilei de sâmbătă, 29 iunie, grănicerii au zărit doi bărbați pe una dintre zonele muntoase ale graniței româno-ucrainene. În timpul reținerii, aceștia nu au respectat cerințele polițiștilor de frontieră și l-au atacat pe unul dintre ei, cu un cuțit mare de tip macetă.

„Au făcut-o pentru a avea timp să evadeze, pentru că granița era la câțiva metri distanță. Polițistul de frontieră a fost obligat să folosească arma pe care o avea la el. Înainte de aceasta, infractorii au folosit sprai cu piper și armă de corp la corp împotriva grănicerului”, a spus Zarudnev.

Potrivit acestuia, polițistul de frontieră a tras și focuri de avertizare. 

În urma ciocnirii, un tânăr de 24 de ani a murit, un altul de 33 de ani se află în spital cu o leziune la picior. Medicii spitalului din Purtila, regiunea Cernăuți au declarat că bărbatul a fost operat și se află acum la terapie intensivă. Nimic nu-i amenință viața.

Polițistul de frontieră a fost și el rănit. I s-a dat asistență medicală, se simte bine, spune Zarudnev.
Mai nouă Mai veche