Expoziție de pictură și grafică a artiștilor plastici Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, la Muzeul de Istorie Suceava

Expoziție de pictură și grafică a artiștilor plastici Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, la Muzeul de Istorie Suceava
Muzeul Național al Bucovinei găzduiește, pe perioada lunii august, expoziția de pictură și grafică a artiștilor plastici Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, membri ai Uniunii artiștilor Plastici din România, Filiala București.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 1 august 2024, la ora 13:00, la Muzeul de Istorie, în prezența artiștilor.

Ea pictor, el grafician, cei doi artiști au lucrat la multe proiecte comune, de această dată sunt prezenți la Suceava într-o expoziție comună, care cuprinde 50 de lucrări de pictură și grafică.
{inAds}

Gabriela Drăghici, originară din Frăsineț, Teleorman, este un artist vizual cu specializarea tapiserie. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția tapiserie, clasa profesorului Geta Vasiliu-Pațurcă, promoția 1984. Artista este o expertă a celor mai diferite tehnici – de la tapiserie, la acuarelă, de la mici obiecte textile ce îmbină artefacte recuperate cu ingenioase arhitecturi ţesute, la podoabe, broderii şi păpuşi de sticlă, de la desen şi pictură, la proiecte pentru mari ansambluri de restaurare şi pictură monumentală. A participat la numeroase expoziții și saloane organizate în România și peste hotare. Lucrări semnate Gabriela Drăghici se află în colecții private și de stat din: România, Canada, Germania, Italia, Polonia, Belgia, Franța, Israel, Liban, Suedia, Austria, Olanda, Marea Britanie.

Ion Drăghici, originar din Techirghiol, Constanța, este pictor şi grafician, restaurator şi pictor de biserici, artist monumentalist. A absolvit Secția de Grafică a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1984. Elev a lui Traian Brădean și Nicolae Săftoiu, a luat de la fiecare ce a crezut el că i se potriveşte: de la Traian Brădean, calitatea şi armonia cromatică; de la Nicolae Săftoiu, libertatea şi bucuria de a desena. De atunci, expune cu regularitate, fie în expoziţii de grup, fie în expoziţiile personale. Are participări la expoziţii internaţionale de la Paris, Bruxelles, Viena, Beirut, Toronto, la taberele de creaţie, precum şi călătorii de documentare în ţară şi străinătate. Grafica de şevalet şi gravurile sale sunt îmbogăţite prin tehnici coloristice şi grafice laborioase, totul în slujba unei compoziţii cu multiple straturi de lectură. Urmăreşte efectele de lumină, culorile tari, mai ales albastrul, iubeşte pastelul de cretă, dar şi tehnicile mixte cu suprapuneri de creion, acril, tuş, laviu şi cărbune. Lucrări ale artistului se află în colecţii de stat şi private. A fost premiat de Uniunea Artiştilor Plastici pentru Grafică, în 1985 şi 2001, și în 1994 i-a fost acordat Marele Premiu „Gheorghe Tăttărescu”.
Mai nouă Mai veche