Incendiu la acoperișul unei case din Lisaura

Incendiu la acoperișul unei case din Lisaura
Joi, 4 iulie 2024, la ora 16:23, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipoteşti au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la acoperișul unei case situate pe strada Lucian Costin din satul Lisaura, comuna Ipotești.

Din primele verificări s-a constatat că fiica proprietarilor se afla singură acasă, moment în care a auzit zgomote de la etajul imobilului și miros de fum, motiv pentru care a alertat vecinii, fiind solicitată și intervenția pompierilor prin 112.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au procedat la localizarea incendiului care se manifesta la mansarda imobilului pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, cu pericol de propagare la întreaga casă.
{inAds}

După lichidarea incendiului și cu ocazia întocmirii procesului verbal de intervenție de către lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Suceava s-a stabilit că a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 70 de metri pătrați, s-au degradat aproximativ 70-80 metri pătrați de tablă, 100 de metri pătrați de coli de regips și pereții casei. Sursa probabilă de aprindere a fost „scurt circuit electric”, mijlocul care putea produce aprinderea „conductor electric”, primul material care s-a aprins „mase plastice”, împrejurare determinantă „conductor electric defect sau suprasolicitat”.

Nu au fost înregistrate victime omenești și nu au fost înregistrate alte pagube materiale, imobilul fiind asigurat.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incendiul.
Mai nouă Mai veche