Localnic depistat în stare de ebrietate la volan, pe strada Romanoaia din Adâncata

Localnic depistat în stare de ebrietate la volan, pe strada Romanoaia din Adâncata
La data de 14 iulie 2024, la ora 10:10, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata, în timp ce executa activități pe linie de poliție rutieră pe strada Romanoaia din localitatea Adâncata, a oprit regulamentar, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, un autoturism Opel.

La volan a fost identificat Cristian H., de 39 de ani, din Adâncata, aflat singur în autoturism.

Lucrătorii de poliție i-au solicitat conducătorului auto să le înmâneze documentele personale și pe cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a înmânat cartea de identitate, permisul de conducere, valabil, neavând asupra sa documentele mașinii.
{inAds}

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că autoturismul în cauză are inspecția tehnică periodică expirată din data de 05 noiembrie 2023. Șoferul a fost sancționat prin procesul-verbal pentru nerespectarea prevederilor legale.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Mai nouă Mai veche