Minor lovit de un cal în zona torecelui, în Piața Verești

Minor lovit de un cal cu copitele, în zona torecelui, în Piața Verești
La 21 iulie 2024, la ora 08.45, Secția de Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un minor a fost lovit de un cal în Piața Agroalimentară din localitatea Verești.

La distanța de circa 40 de metri de gardul care împrejmuiește zona aparținând Pieței Agroalimentare din localitatea Verești, pe terenul pășune situat între locația aparținând pieței și râul Suceava, a fost identificat apelantul, cât și minorul în vârstă de 14 ani, care se afla culcat pe sol și acuza dureri în zona toracelui.

Din discuțiile purtate cu minorul în cauză, în prezența fratelui său major, Ovidiu R. și a unchiului Florin R., a rezultat că la ora 08:40 se afla pe terenul pășune din afara pieței, chiar în zona unde a fost găsit, și avea grijă de calul aparținând unchiului său. La un moment dat pe lângă el a trecut o persoană care ținea de funie un cal, care l-a lovit cu picioarele din spate în zona toracelui și a picioarelor.
{inAds}

În zonă a fost identificat Andrei L., de 17 ani, care a declarat că se afla cu calul aparținând unui prieten și îl arăta unor persoane interesate să-l cumpere, când minorul ar fi trecut prin imediata apropiere a lui, iar calul de care avea grijă l-a lovit pe acesta cu picioarele. 

Minorul a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava și transportat la Unitatea Primiri Urgențe din cadru Spitalului Județean Suceava, unde a fost internat cu diagnosticul preliminar „contuzie hemitorace stâng postraumatic”.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche