Suceava rămâne pe ultimele locuri în țară la venituri salariale

Suceava rămâne pe ultimele locuri în țară la venituri salariale
În Bucureşti creşterile au fost de 11%, iar pentru Cluj au fost de 9%. În opt dintre judeţe salariul mediu net pe lună este mai mic de 4.000 de lei net. „În prima jumătate a anului 2024 avem creşteri salariale moderate. Majoritatea creşterilor salariale au fost în intervalul de 5%-7%, sub pragul de două cifre. Niciun judeţ nu s-a remarcat printr-o activitate deosebită în 2024, acest an fiind pentru mulţi angajatori un an de optimizare a activităţii”.

15 judeţe din România au avut creşteri salariale sub cele înregistrate de salariul mediu net la nivel naţional, după cum arată calculele făcute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, salariul mediu net pe economie a crescut cu 14,3% în aprilie 2024 faţă de aprilie 2023, iar în 15 judeţe creşterea sala­riilor în această perioadă a fost mai mică.
{inAds}

„Niciun judeţ nu s-a remarcat printr-o activitate deosebită în 2024, acest an fiind pentru mulţi angajatori un an de optimizare a activităţii. Totuşi, deşi activitatea lor economică este redusă, există judeţe unde salariile cresc în directă legătură cu salariile din sectorul public, oarecum contraintuitiv faţă de starea economică reală”, a spus pentru ZF Raluca Pârvu, business manager la BPI România, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Mai nouă Mai veche