Tânăr care se plimba cu motocicleta Kawasaki prin Bosanci, anchetat penal. Le-a arătat polițiștilor o poză cu un permis belgian

Tânăr care se plimba cu motocicleta Kawasaki prin Bosanci, anchetat penal. Le-a arătat polițiștilor o poză cu un permis belgian, fără categoria A
Marți, 9 iulie 2024, la ora 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava aflați în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe DJ 208A, pe raza comunei Bosanci, au observat că pe strada Pinului din localitate se deplasează un motociclu Kawasaki, de culoare verde, care nu avea aplicat niciun număr de înmatriculare sau înregistrare.

La ghidon a fost identificat Liviu C., de 28 de ani, din comuna Bosanci.

Din discuțiile purtate cu conducătorul auto, acesta a precizat că motociclul nu este înmatriculat sau înregistrat și are capacitatea cilindrică de 250 cm3.
{inAds}

S-a procedat la verificarea motociclului Kawasaki în baza de date, ocazie cu care s-a stabilit că nu figurează ca fiind înmatriculat sau autorizat provizoriu pentru a circula pe drumurile publice.

Conducătorul auto a prezentat pe telefonul său mobil o fotografie cu permisul de conducere pe care îl deține, eliberat de către autoritățile din Belgia, fapt pentru care s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, având nevoie de categoria A.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind negativ.

Tânărului nu i-a fost reţinut permisul de conducere eliberat de autoritățile din Belgia, însă i-a fost adus la cunoștință faptul că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea dosarului de cercetare penală.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunile de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”.
Mai nouă Mai veche