Transporturi ilegale de lemn despitate în trafic, la Marginea, Bilca și Dornești

Transporturi ilegale de lemn despitate în trafic, la Marginea, Bilca și Dornești
Marți, 9 iulie 2024, la ora 10:30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control o autoutilitara Iveco Daily pe un drum comunal de raza comunei Marginea.
La volan a fost identificat Gabriel L., din comuna Marginea, județul Suceava.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei s-a constatat că șoferul transporta lemn de foc rășinoase, iar bărbatul a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 9 iulie 2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic Cornu Linii din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 5,04 metri cubi lemn de foc rășinoase.
Șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 5,04 metri cubi lemn de foc rășinoase, în valoare de 866 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
{inAds}

Tot marți, la ora 11:35, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Bilca, județul Suceava, au oprit pentru control autoutilitara Ford Transit care circula pe DJ 178 C și transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag.
La volan a fost identificat Ciprian B., din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta lemn de foc specia foioase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 9 iulie 2024.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 2,52 metri cubi lemn de foc specia foioase, în valoare de 594 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și conform prevederilor art. 148, pct. 17 din HG 1391/2006 cu amendă în valoare de 495 lei și dispunerea măsurii complementare de reținere al certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.


La ora 17.00, echipajul de poliție format din lucrători de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control autoutilitara Ford care se deplasa pe DN 17A din comuna Dornești, județul Suceava.
La volan a fost identificat Gavril B., din comuna Marginea, județul Suceava.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că transporta lemn de foc molid, fără a deține documente specifice de transport.
Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare a materialelor lemnoase, din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul specializat a procedat la inventarierea masei lemnoase.
Cu această ocazie, s-a constatat faptul că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 5,44 metri cubi lemn de foc molid, în valoare de 935 de lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a dispus confiscarea cantității de 5,44 metri cubi lemn de foc molid, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche