Un sucevean reprezintă România la Convenția Europeană a Munților

Un sucevean reprezintă România la Convenția Europeană a Munților
Economistul Radu Adrian Rey, președinte al Forumului Montan și vicepreședinte al Euromontana, va reprezenta România la cea de-a 13-a Convenție Europeană a Munților, eveniment în cadrul căruia se discută viitorul economiilor montane.

Forumul Montan din România se va alătura sutelor de organizații și instituții din toată Europa, la Puigcerda (Catalunia, Spania) în perioada 15 - 18 octombrie 2024, pentru cea de-a 13-a Convenție Europeană de Munților.

Economiile montane sunt supuse unor provocări serioase cauzate de tranzițiile socio-economice, demografice și de mediu. Anul acesta, a 13-a Convenție Europeană a Munților se va concentra pe economiile montane și se vor căuta soluții practice și politice pentru a face față acestor provocări. De la agricultură la turism, antreprenoriat, relocare industrială, acces la terenuri sau digitalizare, o gamă largă de sectoare și teme vor fi abordate, cu scopul de a face economiile montane mai durabile, mai reziliente și mai prospere în viitor.

Convențiile montane europene sunt evenimente majore pentru toate părțile interesate de dezvoltarea durabilă a zonelor montane din Europa. Aceste evenimente atrag de obicei sute de participanți din toată Europa, de la instituții europene la autorități regionale și locale, asociații ale societății civile, fermieri, cercetători, agenții de dezvoltare, GAL-uri și multe altele!

Ediția din 2024 este co-organizată de Euromontana – organizația europeană a regiunilor montane, Guvernul Cataloniei și Centrul pentru Cercetare Ecologică și Aplicații Forestiere (CREAF), cu sprijinul Pactului Rural European.

Mai multe informații la www.mountainconvention.eu.
Mai nouă Mai veche