Vioară Stradivarius din 1713 confiscată în Vama Siret-Porubne

Vioară Stradivarius din 1713 confiscată în Vama Siret-Porubne
Serviciile vamale ucrainene au raportat confiscarea unui instrument muzical de o valoare inestimabila, care ar fi fost fabricat in 1713 de Antonio Stradivari. Instrumentul a fost descoperit in portbagajul unei masini care trecea prin punctul de control Porubne - Siret în Romania, în seara zilei de 9 iulie.

„În timpul inspectării portbagajului mașinii, polițiștii de frontieră și reprezentanții vamali au descoperit o vioară marcată „Antonius Stradiuarius Cremonensis Faciebat Anno 1713″, care are probabil o deosebita valoare culturala și istorica. Reprezentanții vamali au confiscat instrumentul și l-au trimis pentru examinare”, au transmis serviciile vamale ucrainene, citate de UNN.
{inAds}

Șoferul masinii în care a fost găsit instrumentul muzical ar fi un bărbat în vârstă de 48 de ani, rezident în regiunea Cernăuți.

Acesta este al treilea instrument Stradivarius confiscat de politistii de frontiera ucraineni in ultimele luni. In mai 2024, un alt comunicat de presă informa ca un Stradivari din 1713 a fost gasit in compartimentul pentru bagaje al unei masini care se indrepta spre Polonia, iar in iulie 2023 o vioara cu eticheta 1730 a fost descoperita in cabina unui autobuz care trecea prin punctul de control Palanka-Mayaki-Udobne din regiunea Odesa.
Mai nouă Mai veche