Agresiuni în familie anchetate de polițiști la Moldova Sulița, Brăiești, Păltinoasa, Burla și Suceava

Agresiuni în familie anchetate de polițiști la Moldova Sulița, Brăiești, Păltinoasa, Burla și Suceava
Vineri, 9 august 2024, în jurul orei 13:55, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 de către o femeie din comuna Moldova-Sulița, județul Suceava, cu privire la faptul că tatăl ei a lovit-o pe soția sa (mama apelantei).
Din primele verificări s-a constatat că în jurul prânzului bărbatul fiind în stare de ebrietate a avut un conflict verbal spontan cu soția sa, fără un motiv întemeiat. Pe parcursul conflictului, acesta a degenerat iar brbatul a lovit-o pe soția sa, provocându-i leziuni vizibile. Persoana vătămată nu a solicitat prezența la fața locului a unui echipaj al ambulanței pentru a i se acorda îngrijiri medicale însă a fost îndrumată să se adreseze unui cabinet medico-legal pentru a fi examinată și a se elibera un certificat medico-legal.
Victimei i-a fost aplicat formularul de evaluare a riscului iar ca urmare a răspunsurilor acordate și a celor constatate de către lucrătorii de poliție la fața locului a reieșit faptul că există un risc iminent ca viața sau integritatea corporală a victimei să fie pusă în primejdie.
{inAds}
La fața locului au fot invitați și s-au prezentat reprezentanții echipei SPAS din cadrul Primăriei Comunei Moldova-Sulița, în prezența cărora, după ce victima a consimțit, s-a emis ordinul de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile (120 ore) împotriva agresorului. Prin ordinul de protecție provizoriu s-au dispus ca și măsuri/interdicții evacuarea temporară a agresorului din locuința comună, indiferent care este dreptul de proprietate și păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de victimă.
Ordinul de protecție a fost comunicat, procedural, atât victimei cât și agresorului, acesta din urmă precizând că va locui temporar la o alta locuința în com. Moldova-Sulița, jud. Suceava.
Victima a fost testată cu aparatul etilometru din dotare, rezultând că prezenta o concentrație alcoolică în valoare de 1,02 mg/l iar agresorul a ost testat, la rândul său, în repetate rânduri, dar nu a reușit finalizarea niciunei testări. Cu toate acestea lucrătorii de poliție au constat că agresorul prezenta miros de alcool, dezechilibru cu ocazia deplasărilor și o exprimare incoerentă.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violența în familie”.


Tot la 9 august 2024, la ora 21:13, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către Sergiu G. cu privire la faptul că fost agresat de către o persoană.
Din primele verificări s-a constatat că în jurul orelor 21:05 apelantul se afla pe Aleea Saturn, în zona Piața Mică, și a fost lovit cu palma de către Marius C., fără motiv, după ce în prealabil au consumat băuturi alcoolice împreună. Ambele persoane se aflau în stare vizibilă de ebrietate.
A fost solicitat un echipaj SAJ Suceava la fața locului care l-a diagnosticat pe apelant cu traumatism cranio-facial, acesta refuzând transportul la UPU Suceava. Totodată, apelantul a declarat faptul că nu dorește să depună plângere penală împotriva agresorului pentru săvârșirea infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe”.
A fost întocmit proces-verbal de constatare cu privire la aspectele sesizate, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.


La data de 9 august 2024, la ora 20:35, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o femeie din satul Brăiești, comuna Cornu Luncii, a fost bătută de soț.
Din primele verificări s-a stabilit că în jurul orelor 20:00, în timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii privind cheltuielile nejustificate ale femeii, bărbatul a lovit-o pe soția sa cu palmele peste față, fără a-i provoca acesteia leziuni traumatice.
A fost completat formularul de evaluare a riscului rezultând faptul că în cauză nu există risc iminent și nu se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, iar victima s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu.
A fost întocmit dosar penal cu sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „violență în familie”.


Sâmbătă, la ora 01:10, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin plângere scrisă de către o femeie din din localitatea Păltinoasa, județul Suceava, despre faptul că ar fi fost agresată de către soț.
Din primele verificări s-a constatat că cei doi soți sunt căsătoriți de de aproximativ doi ani, au împreună un copil minor în vârstă de 1 an și 11 luni, iar după căsătorie locuiesc împreună la domiciliul părinților soțului.
De aproximativ trei zile între cei doi soți au intervenit discuții contradictorii pe motivul geloziei, fapt pentru care în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui conflict verbal, bărbatul ar fi lovit-o pe soția acestuia cu palma peste față, însă fără a-i cauza vreo leziune, lucru confirmat de către aceasta.
Părțile au fost consiliate de către lucrătorii de poliție, iar femeia fiind întrebată dacă dorește să părăsească domiciliul, aceasta a opinat că deocamdată rămâne la locuința comună împreună cu soțul și copilul, totodată aceștia fiind consiliați.
Femeii i s-au adus la cunoștiință prevederile Legii 217/2003 privind posibilitatea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, ocazie cu care aceasta a refuzat acest lucru. Fiind completat formularul de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că nu există risc iminent în cauză.
A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „violența în familie”.


Tot sâmbătă, la ora 00.27, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin intermediul 112 cu privire la faptul că doi frați se bat în comuna Burla din județul Suceava.
Din primele verificări a rezultat că este vorba despre doi frați care locuiesc în gospodării învecinate, î comuna Burla, unul dintre ei fiind cunoscut cu tulburări psihice.
În seara zilei de vineri, cel din urmă s-a deplasat la locuința fratelui său unde a consumat băuturi alcoolice. În jurul orelor 00.20, aflați în stare de ebrietate, între cei doi frați a existat un conflict verbal. Musafirul a plecat la locuința sa, după care s-a întors la imobilul fratelui său și a pătruns în incinta locuinței prin distrugând un geam. Deoarece se afla în stare de ebrietate, din neatenție, în momentul în care a spart geamul de la ușă, bărbatul s-a tăiat în sticla de la una dintre uși și a suferit o plagă superficială la antebrațul mâinii stângi, acesta fiind transportat la Spitalul mun. Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Fiind completat formularul de evaluare a riscului a rezultat că nu există risc iminent, iar victima a precizat că nu dorește emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva fratelui său și a declarat că nu dorește să formuleze plângere prealabilă împotriva fratelui său.
A fost întocmit dosar de cercetare penală în care se efectueză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violare de domiciliu” și „distrugere”.
Mai nouă Mai veche