Beat și fără permis la volanul unui autoturism avariat, pe strada Calea Cernăuți din Rădăuți. Mașina avea RCA și ITP expirate și certificatul de înmatriculare suspendat. I s-a întocmit dosar penal

Luni, 5 august 2024, în jurul orelor 00:18, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți - Biroul de Ordine Publică, a observat un autoturism Volkswagen care se deplasa pe strada Calea Cernăuți din municipiul Rădăuți, județul Suceava, către comuna Dornești, având un comportament neadecvat în trafic și partea din față a autoturismului avariată, lipsind plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, moment în care conducătorul autoturismului s-a conformat, oprind pe partea dreaptă a părții carosabile.

La volan a fost identificat Ion A., aflat singur în autoturism.
{inAds}

În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române a rezultat faptul că bărbatul nu deține un permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. În autoturism nu au fost găsite actele mașinii sau alte obiecte de interes operativ.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipa Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, ca urmare a verificărilor efectuate asupra vehiculului în cauză s-a constat faptul că autoturismul nu avea încheiată o poliță de asigurare obligatorie tip RCA, Inspecția tehnică periodic[ era expirată din data de 15 martie 2024 și figura cu mențiunea „Certificat de Înmatriculare Suspendat – Netranscriere la termen” din data de 15 decembrie 2023.

I s-a adus la cunoștință conducătorului auto faptul că a conduce vehiculul fără a deține un permis de conducere valabil și aflându-se sub influența consumului anterior de băuturi alcoolice constituie infracțiune și nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche