Beat și fără permis se plimba cu o motocicletă neînmatriculată, la Poiana. Dosar penal pentru trei infracțiuni

Beat și fără permis se plimba cu o motocicletă neînmatriculată, la Poiana. Dosar penal pentru trei infracțiuni
La data de 18 august 2024, la ora 22:52, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o persoană de sex bărbătesc conduce o motocicletă, fiind sub influența băuturilor alcoolice

Patrula s-a deplasat către satul Poiana, comuna Zvoriștea, județul Suceava, iar la un moment dat, pe DC 54 de pe raza localității Poiana au observat din sens opus o motocicletă.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a motocicletei, la ora 23.00, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, conducătorul oprind pe partea dreaptă a drumului comunal.
{inAds}

Conducătorul motocicletei a relatat faptul că nu are documente asupra sa. S-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care au constatat faptul că este Gheorghe R., de 44 de ani, domiciliat în comuna Zvoriștea, județul Suceava.

Bărbatul a precizat că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind întrebat de ce motocicleta nu are montată plăcuța de înmatriculare, acesta a relatat faptul că nu este înmatriculată și că a cumpărat motocicleta pentru suma de 500 euro, fără documente de proveniența.

Lucrătorii de poliție l-au condus la sediul Secției de Poliție Adâncata, unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că motocicleta nu este înmatriculată sau înregistrată pentru a putea fi condusă pe drumurile publice. Totodată lucrătorii de poliție au constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Bărbatul a fost condus la UPU Suceava pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea uni vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche