Buletin de presă, 16 august 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 16 august 2024 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 15.08.2024, ora 12.15, un tânăr de 20 ani, a condus autoturismul pe D.J. 208 în localitatea Arghira, comuna Preutești, din direcția Preutești către Dolhasca, circulând în spatele unui biciclist și a intrat la un moment dat în coliziune ușoară cu acesta.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului de 72 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate și probe de sânge la spitalul mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
{inAds}

La data de 15.08.2024, ora 15:15, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Votinel, spre Vicovu de Jos, a avut loc un accident rutier cu două autoturisme.
Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției Mun. Rădăuți s-a constituit o echipă operativă, costatându-se că la data de 15.08.2024, în jurul orei 15:00, un tânăr de 20 ani din sat/com. Voitinel, a condus autoturismul pe DC neclasificat din com. Voitinel, jud. Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din sat com. Vicovu de Jos, jud. Suceava.
În urma producerii evenimentului rutier, șoferul de 20 ani a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, abandonând autoturismul la locul accidentului. În urma activităților întreprinse cu operativitate de polițiști, tânărul de 20 ani a fost identificat la locuința unuia dintre pasagerii mașinii pe care o conducea.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul cășoferul de 20 ani, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Din accident a rezultat vătămarea ușoară a șoferului din com. Vicovu de Jos, precum a și unei pasagere din mașina acestuia.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate la Spitalul Municipal Rădăuți probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „Vătămare corporală din culpă” și „Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia” fapte prev. și ped. de art. 335 alin. 1, art. 196 alin. 2 și 4 raportat la art. 194 alin. 1 lit. B și art. 338 alin. 1 cu aplicarea art. 38 alin. 1 și 2 din Codul Penal.


La data de 15.08.2024, în jurul orei 17.15, un bărbat de 30 ani, din com. Mălini, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 B, în localitatea Iesle, com. Mălini, acroșat pe un bărbat de 80 ani, din com. Mălini, care se deplasa pe o bicicletă din sens opus.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Șoferul de 30 ani a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni în vederea stabilirii alcoolemiei. Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 15.08.2024, ora 15.30, un bărbat de 47 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Lucian Costin, iar la intersecția cu str. Gheorghe Mihuță a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr de 19 ani, din Suceava.
În urma accidentului conducătorul auto de 19 ani și pasagera de pe locul din dreapta față din com. Ipotești, au suferit leziuni ușoare.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 15.08.2024, ora 17.10, polițiștii din cadrul Pol. Mun. Rădăuți au oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe strada Ștefan cel Mare către Com. Marginea. La volanul autoturismului este identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 47 ani, din mun. Rădăuți, care a relatat faptul că nu are asupra sa documentele personale și pe cele ale autoturismului.
În urma interogării bazelor de date specifice ale Poliției Române s-a stabilit faptul că șoferul deține permis de conducere, acesta figurând însă cu mențiune „SUSPENDAT” pentru săvârșirea de abateri la regimul rutier.
S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest din dotarea lucrătorilor de poliție, rezultatul testării fiind negativ.
Bărbatul a fost sancționat contravențional și pentru lipsă documente și ITP expirat al autoturismului condus.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat”


La data de 15.08.2024, polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, acționând pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din com. Sadova, sat Sadova, jud. Suceava, acesta emanând halenă alcoolică.
Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest şi s-a stabilit că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică în valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.
În cauza se va întocmi dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin 1,din Codul Penal.


La data de 15.08.2024, ora 20:36, în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia acționau conform planului de acțiune BLOCADA pe DJ 178 din sat/comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui moped, ce nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare / înregistrare.
Conducătorul mopedului s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, iar la postul destinat conducerii a fost identificat proprietarul acestuia, care a declarat că nu deține permis de conducere, că scuterul pe care îl conduce nu este înmatriculat/înregistrat și că nu are vreun act de identitate sau de proprietate pentru scuter asupra sa.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,12 mg/l aclool pur în aerul expirat, în cauză fiind aplicată măsura contravențională prevăzută de art. 102, alin. (3), lit. a) din OUG 195/2002.
Totodată, în cauză au fost dispuse măsurile contravenționale prevăzute de art. 3 din Legea 132/2017 și art. 10, alin. (1), pct. 39 din OUG 195/2002.
În cauză s-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. de art. 334, alin. (1) din Codul penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335, alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche