Buletin de presă, 17 august 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 august 2024 - IPJ Suceava
Șofer reținut în arest după o urmărire în trafic dar și pedestră

La data de 16.08.2024, în jurul orei 20.20, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase, conducătorul unui autoturism care se deplasa pe D.N. 17A Ciumârna, sensul de deplasare com. Sucevița către com. Vatra Moldoviței.
Șoferul nu s-a conformat semnalelor de oprire, continuându-și deplasarea, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. La scurt timp, la o distanță de aproximativ 500 de metri de la locul efectuării semnalului de oprire, autoturismul a efectuat un viraj la dreapta, pe un drum pietruit, încercând să se sustragă, continundu-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 200 de metri. Ulterior, conducătorul auto a abandonat autoturismul încercând să fugă, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia, prin albia râului Ciumârna, ulterior, pe drumul național D.N. 17A, cât și pe o distanță scurtă în fondul forestier național, unde s-a reușit prinderea și imobilizarea acestuia.
În continuare, polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se faptul că este un bărbat de 20 ani din com. Vatra Moldovițeu, jud. Suceava . De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, indicând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, la unitatea medicală bărbatul refuzând recoltarea probelor biologice de sânge.
În baza probatoriului administrat, la data de 17.08.2024 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în arest.
{inAds}


Material lemnos confiscat și amenzi în valoare de 12.000 lei aplicate unui șofer care a transportat ilegal material lemnos. De asemenea, au fost reținute permisul de conducere dar și certificatul de înmatriculare al vehiculului utilizat

La data de 16.08.2024, orele 10.20, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în baza planului de acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, au oprit în trafic, respectiv pe DN 17A, raza comunei Marginea, o autoutilitară ce transporta materiale lemnoase.
S-a stabilit identitatea conducătorului auto ca fiind un bărbat de 20 ani, din sat Marginea, comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei și a relatat faptul că transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, însă nu deține aviz de însoțire.
S-a procedat la interogarea aplicației SUMAL CONTROL, rezultând faptul că pentru autoutilitara în cauză, nu a fost emis niciun aviz de însoțire al materialului lemnos.
Având în vedere aspectele constatate, șoferului i s-a solicitat să însoțească lucrătorii de poliție la punctul de depozitare din zona Cantonului Silvic de pe raza comunei Marginea, pentru a se stabili cantitatea de material lemnos transportată.
Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 3,35 mc lemn foc fag, în valoare totală de 887 lei.
În aceste condiții, cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a), pct. 2 din Legea 171/2010 M și art. 21 lit. j) din Legea 171/2010 M cu amendă totală de 9.000 lei.
Totodată, pentru o serie de abateri la regimul rutier, șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cu amenzi totale în valoare de 3.460 lei și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile și a certificatului de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 16.08.2024, în jurul orei 09:40, în timp ce un bărbat de 65 ani, din municipiul Suceava, conducea autoturismul pe D.N. 17, str. Barbu Lăutaru, mun. Câmpulung Moldovenesc, având direcția de deplasare către municipiul Vatra-Dornei, a pătruns pe sensul opus de deplasare intrând astfel în coliziune cu o autoutilitară condusă de către un bărbat de 39 ani, din municipiul Satu Mare, județul Satu Mare.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea a două pasagere din autoturism, de 56 ani, și de 30 ani, ambele din mun. Suceava.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic cu aparatul etilometru, ambele rezultate fiind negative iar ulterior le-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.


La data de 16.08.2024, în jurul orei 13.40, un bărbat de 53 de ani, din oraș Siret, a condus autoturismul pe DN 17A în afara com. Dornești, având direcția de deplasare dinspre oraș Siret spre com. Dornești, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat pe cupolă, pe partea dreaptă a carosabilului.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului cât și vătămarea corporală a șoferului.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi acestuia i s-a recoltat mostre biologice de sânge la Spitalul Municipiului Rădăuți.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și alin. 4, raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, art. 336, alin. (1) cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul Penal.


La data de 16.08.2024, orele 16.10, o femeie de 36 ani, din mun. Vatra Dornei, a condus ATV-ul pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei și a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă în fața sa de către o femeie de 32 ani, din mun. Vatra Dornei.
În urma accidentului, conducătoarea ATV-ului, a suferit leziuni corporale.
Conducătoarele auto au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative și li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La data de 16.08.2024, aproximativ în jurul orei 16:30, un bărbat de 56 ani, din com. Hânțești, în timp ce conducea autobuzul pe raza municipiului Suceava, a surprins și accidentat pe o tânără de 20 ani, care era angajată în traversarea regulamentară a drumului public prin loc special amenajat și semnalizat. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


La 16.08.2024, ora 17.55, un bărbat de 38 ani, din com. Dorna Candrenilor, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174D din direcția Dorna Candrenilor spre Poiana Negrii a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani, din comuna Băcia, județul Hunedoara.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto de 45 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative și li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La 16.08.2024, ora 19.58, Poliția mun. Fălticeni a fost sesizată prin SNAU 112 despre faptul că pe DC Basarabi este căzut un biciclist pe carosabil.
În urma cercetărilor s-au stabilit că la data de 16.08.2024, ora 19.55, un bărbat de 44 ani, din com. Preutești, în timp ce se deplasa pe o bicicletă pe D.C. Basarabi, din direcția D.C. Basarabi către DJ208 Preutești, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Acesta emana halenă alcoolică dar nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, recontându-i-se probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.
De asemenea, biciclistul a fost sancționat contravențional conf. OUG 195/2002R cu amendă în cuantum de 2.145 lei pentru încălcarea normelor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice.


Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului după o urmărire în trafic

La data de 16.08.2024, ora 18.21, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe str. Sucevei din mun. Fălticeni, au efectuat semnal de oprire autoturismului care a fost înregistrat circulând cu viteza de 71 km/h, limită 50 km/h.
Conducătorul auto nu a oprit la semnal continuându-și deplasarea, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, ulterior autoturismul oprindu-se într-o glisieră metalică de protecție din partea dreaptă a drumului, având în vedere sensul de mers Fălticeni – Suceava, iar conducătoarea auto se afla la volanul autoturismului.
Aceasta a fost identificată în persoana unei femei de 49 ani, și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Mun. Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche