Buletin de presă, IPJ Suceava - 24 august 2024

Buletin de presă, IPJ Suceava - 24 august 2024
Dosare penale la regimul rutier

La data de 23.08.2024, ora 00:10 polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, respectiv com. Forăști, sat Ruși, str. Principală, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani.
Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg./l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere unui vehicul fără permis de conducere”.
{inAds}

La data de 22.08.2024, ora 08.50, patrula din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, fiind de serviciu de controlul şi supravegherea traficului rutier pe DJ 209 C, pe raza localității Berchisesti, a procedat la oprirea motociclului, avand capacitatea cilindrica de 163 cenimetri cubi, condus de un bărbat de 33 de ani, care nu folosea casca de protectie și nu avea asupra sa documentele personale.
Totodată motocilcul nu deține asigurare valabila și nici ITP valabil, fapt pentru care conducătorul acestuia a fost sancționat contravențional.
În urma verificarilor în bazele de date s-a stabilit că bărbatul de 33 ani nu este posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. (1), din Codul Penal.


La data de 22.08.2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Liteni, în timp ce desfășurau activități specifice conform Planului de acțiune organizat la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, , pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, au oprit în jurul orei 15:30, autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în oraș Liteni, jud. Suceava.
Șoferul a precizat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie. Fiind verificat în bazele de date ale Poliţiei Române, a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.
Față de cele constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul penal.


La data de 21.08.2024, ora 12.30, polițiștii Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, fiind în serviciul de controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza localității Șcheia, pe str. Humorului, au procedat la oprirea unui autoturism, al cărui conducător auto desfă,ura alte activități, de natură a-i distrage atenția și a genera risc rutier.
După verificarea documentelor, s-a stabilit faptul că persoana care se afla la volanul autoturismului era un bărbat de 36 ani, domiciliat în com/sat Șcheia.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru care a afişat rezultatul de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate probe biologice de sânge la unitate medicală.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substante.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 23.08.2024, în jurul orei 13.40, un bărbat de 28 ani, din com. Iaslovăț, se deplasa cu autoturismul pe DN 2K, în interiorul com. Iaslovăț și a acroșat pe o minoră în vârstă de 7 ani care s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis și fără a se asigura corespunzător.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți, i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 23.08.2024, orele 18:07, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 de cătreun șofer, cu privire la faptul că a lovit un pieton cu mașina.
În baza sesizării s-a constituit echipa operativă la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți ce s-a deplasat la fața locului, constatând că la data de 23.08.2024, în jurul orei 18:07, șoferul în vârstă de 27 de ani, din orș. Siret, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Uzinei din mun. Rădăuți, jud. Suceava, a efectuat manevra de mers cu spatele și nu a observat că în spatele autoturismului său se afla o femeie în vârstă de 82 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, acroșând-o pe aceasta.
În urma impactului femeia a suferit leziuni ușoare.
Conducătorul autoturismului, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior acesta fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), raportat la art. 194, alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 23.08.2024, în jurul orei 21:30, un bărbat cu domiciliul în oraș Cajvana, jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.J. 177A, oraș Broșteni, sat Holda, județul Suceava, a pierdut controlul, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu malul șanțului.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului și a altor trei pasageri din mașina acestuia.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilometru. Acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La data de 22.08.2024, ora 18:05, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că pe raza orașului Solca s-a produs un eveniment rutier.
În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că în data de 22.08.2024, în jurul orei 18.00, o femeie, în timp ce conducea autoturismul în interiorul localității Solca, pe DN 2E, din direcția oraș Solca către centrul com. Marginea, a fost surprinsă de traversarea neregulamentară a străzii din dreapta spre stânga a direcței sale de deplasare, de către un copil minor, pe care l-a acroșat cu partea din față a autoturismului.
În urma impactului, nminorul în vârstă de 7 ani, în calitate de pieton, a suferit leziuni ușoare.
Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior aceasta fiind condusă la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche