Caniculă și marți în județul Suceava. Val de căldură și disconfort termic ridicat prognozate de meteorologi

Caniculă și astăzi în județul Suceava. Val de căldură și disconfort termic ridicat prognozate de meteorologi
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 august
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.


COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 august
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).


COD ROȘU

Interval de valabilitate: 20 august
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
Zone afectate: județele Arad și Bihor

În județele Arad și Bihor valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.
Mai nouă Mai veche