Cu permisul suspendat la volanul unei mașini radiate din Germania, în Vama Siret. Dosar penal întocmit de polițiștii de frontieră

Cu permisul suspendat la volanul unei mașini radiate din Germania, în Vama Siret. Dosar penal întocmit de polițiștii de frontieră
Polițiștii de frontieră din PTF Siret au întocmit dosar penal unei persoane cu dublă cetățenie română și ucraineană după ce la ieșirea din țară au constatat că mașina pe care acesta o conducea a fost radiată din circulație, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

Sâmbătă, 17 august 2024, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 54 de ani. 

Șoferul conducea un microbuz marca Mercedes-Benz Sprinter, având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Germaniei. 
{inAds}
Cu ocazia controlului de frontieră, acestuia i-au fost solicitate documentele personale și actele mașinii. Polițistul de frontieră care a efectuat verificările a constatat că autoturismul condus de cetățeanul în cauză a fost radiat din circulație de către autoritățile germane la data de 21 mai 2024. 

Ba mai mult decât atât, în urma verificărilor specifice, s-a constatat că șoferul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce a fost suspendat.

Mai nouă Mai veche