Decizie dubioasă a judecătorilor suceveni. Afaceristul Pîrlac din Găinești a scăpat de arest deși beat la volan a omorât un biciclist și a fost prins în Vama Siret încercând să fugă din țară

Afaceristul Pîrlac din Găinești a scăpat de arest deși beat la volan a omorât un biciclist și a fost prins în Vama Siret încercând să fugă din țară
Afaceristul Mihai Pîrlac din Găinești, comuna Slatina, a scăpat de aresul preventiv pe durata procesului în care este judecat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Accidentul rutier mortal pentru care este judecat Pîrlac s-a produs miercuri, 5 iunie 2024. La ora 01:15, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bărbat este întins pe partea carosabilă pe DJ 209A, din direcția de mers Mălini către Slatina, în localitatea Pîraie. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat decesul bărbatului. Acesta a fost identificat ca fiind Vasile Buzdugan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Mălini. Totodată, polițiștii au identificat urme de accident rutier și au stabilit că tânărul se deplasa în calitate de biciclist, fiind acroșat de către un autoturism care a părăsit locul faptei.

Au fost alertate toate echipajele în serviciu și a fost identificat abandonat un autoturism marca Skoda în zona mănăstirii Slatina. S-a stabilit că autotursimul este înmatriculat pe firma SVG Transporter SRL, din satul Găinești, județul Suceava, fiind demarate verificări pentru identificarea șoferului. În urma activităților desfășurate, în jurul orei 07:45, Mihai Pîrlac, de 41 de ani, din Găinești, a fost localizat în Vama Siret, în timp ce încerca să fugă din țară. A fost preluat în custodie de către polițiști și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la unitate medicală pentru prelevarea pobelor biologice.
{inAds}

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența băuturilor alooloce, iar Mihai Pîrlac a fost arestat preventiv.

După doar o lună, la 8 iulie 2024, inculpatul Mihai Pîrlac a fost trimis în judecată pentru comiterea celor trei infracțiuni, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Fălticeni.

Săptămâna trecută, marți, 30 iulie, judecătoarea Elena Cristina Blaj de la Judecătoria Fălticeni a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Decizia a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, dar contestația a fost respinsă la Tribunalul Suceava de un complet format din judecătorii Lucia Roxana Scripcariu, Cristian Pînzariu și Alexandru Acatrinei.
Vasile Buzdugan
Vasile Buzdugan, victima accidentului provocat de Mihai Pîrlac
Mai nouă Mai veche