Femeie înșelată cu 730 de lei de o vânzătoare ambulantă de pește, la Fălticeni. Suspecta este acum căutată de polițiști

Femeie înșelată cu 730 de lei de o vânzătoare ambulantă de pește, la Fălticeni. Suspecta este acum căutată de polițiști
Vineri, 16 august 2024, la ora 13:16, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 de către Virginia I., de 67 de ani, din municipiul Fălticeni, cu privire la faptul că a fost înșelată de către o femeie care i-a vândut pește.

Din primele verificări s-a stabilit că în jurul orei 13:00 la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat o femeie care a vrut să-i vândă o cantitate de pește.

Persoana vătămată i-a spus că nu are nevoie, însă autoarea a pus-o să o sune pe o vecină de la același etaj și să o întrebe. Persoana vătămată și-a sunat vecina, însă autoarea a luat telefonul mobil și s-a prefăcut că a vorbit cu vecina persoanei vătămate, spunându-i că vecina este de acord să cumpere întreaga cantitate de pește cu suma de 850 lei și că aceasta îi va restitui banii persoanei vătămate când va reveni la domiciliu. Persoana vătămată i-a înmânat acelei femei suma de 850 lei, după care aceasta a plecat.
{inAds}

În locuință, persoana vătămată și-a dat seama că a fost înșelată de autoare, întrucât peștele cântărea aproximativ 11 kilograme, prețul stabilit de autoare fiind de 26 lei/kg, total 286 lei, cu mult mai puțin față de suma de 850 lei pretinsă și primită de aceasta.

Persoana vătămată s-a deplasat la un magazin din Fălticeni unde se vânde pește și produse din pește, unde a fost cântărită cantitatea de pește cumpărată de persoana vătămată, stabilind că aceasta cântărește aproximativ 11 kg, pește din specia cod negru, în curs de decongelare, neeviscerat, la această pescărie fiind vândut cu prețul de 11 lei/kg.

Un preț real pe care persoana vătămată trebuia să-l plătească autoarei ar fi fost aproximativ 120 lei și nu 850 lei cât a cerut aceasta.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „înșelăciune”.
Mai nouă Mai veche