Femeie înșelată de un valutist clandestin, prin metoda „șmen”, în centrul Fălticenilor

Femeie înșelată de un valutist clandestin, la Fălticeni, prin metoda „șmen”
Marți, 20 august 2024, la ora 10:10, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o femeie a fost înșelată în timp ce se afla lângă o casă de schimb valutar din municipiul Fălticeni.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul orei 10:00, în timp ce Elena B. se afla în fața unei case de schimb valutar din municipiul Fălticeni, județul Suceava, pentru a schimba suma de 600 euro în lei, a fost abordată de un bărbat cu identitate necunoscută care s-a oferit să-i schimbe acești bani.

Persoana vătămată a fost de acord cu această propunere, cei doi deplasându-se pe bulevardul Revoluției, loc unde a avut loc schimbul valutar.
{inAds}

După ce a primit banii, persoana vătămată și-a dat seama că a fost înșelată cu suma de 1.470 lei cu ocazia schimbului valutar, prin metoda „șmen”, primind doar 1.500 lei din cei 2.970 lei pe care ar fi trebuit să-i primească conform înțelegerii inițiale.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „înșelăciune”, urmând a fi efectuate cercetări în vederea identificării autorului și recuperării prejudiciului.
Mai nouă Mai veche