Incendiu la o locuință din Sasca Mică. Pompierii au inervenit cu patru autospeciale

Incendiu la o locuință din Sasca Mică. Pompierii au inervenit cu patru autospeciale
Vineri, 16 august 2024, la ora 14:16, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la o casă pe raza satului Sasca Mică, comuna Cornu Luncii.

S-a stabilit că incendiul s-a produs pe strada Ștefăneștilor din Sasca Mică, acolo unde Ileana G., de 88 de ani, deține o gospodărie formată din casă veche de locuit și anexe, iar în cadrul acestei gospodării se află construită o altă casă pentru locuit aparținând fiicei sale, Maria G.

În jurul orelor 14:00, la acoperișul unei anexe de lângă casa de locuit a proprietarei a izbuncnit un incendiu care s-a extins și la acoperișul locuiței.
{inAds}

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul ISU Bucovina – Detașamentul Fălticeni și câte un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Primăriei Baia și Primăriei Cornu Luncii, care au lichidat incendiul, stabilind că cel mai probabil cauza de producere a fost „scurtcircuit electric - cablu electric defect neizolat corespunzător”, fără a exista pericol de propagare.

În urma incendiului a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 75 de metri pătrați, o anexă din lemn pe o suprafață de 25 de metri pătrați și 2,5 metri cubi lemn de foc, valoarea prejudiciului estimat fiind de aproximativ 50.000 de lei.

Proprietara și fiica ei nu au suspiciuni cu privire la cauza producerii incendiului și nu dețin asigurare pentru imobilul în cauză. În urma incendiului nu au existat victime omenești și nici animale decedate.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incendiul.
Mai nouă Mai veche