Pădurar atacat de un hoț de lemne, la Horodnic de Sus. Agresorul a fost reținut în arest

Pădurar atacat de un hoț de lemne, la Horodnic de Sus. Agresorul a fost reținut în arest
Sâmbătă, 24 august 2024, la ora 10:30, pădurarul Vasilică B. a identificat pe un drum forestier din Cantonul Silvic Petrișor din comuna Horodnic de Sus două atelaje hipo care intraseră în fondul forestier fără acordul său.

Pădurarul a purtat discuții cu persoanele care se aflau în cele două atelaje hipo, solicitându-le să iasă cu vehiculele din fondul forestier, împrejurare în care Viorel Z.,persoană care venise în acel loc cu un atelaj hipo, a adresat amenințări pădurarului și a lovit cu un lanț capota autoturismului Nissan Patro, în care se afla pădurarul.

Bărbatul de 31 de ani, din comuna Horodnic de Sus, a produs distrugeri la autoturismul Nissan Patrol, prejudiciul creat fiind evaluat la suma de 2.000 lei.
{inAds}

Pădurarul s-a îndepărtat cu mașina din acel loc și a sesizat ulterior poliția.

Agresorul a plecat de la locul comiterii faptei, acesta fiind identificat de către polițiști cu atelajul hipo în fondul forestier de pe raza comunei Horodnic de Sus, iar asupra sa a fost identificată o drujba, aceasta fiind ridicată pentru cercetări.

Avându-se în vedere că pădurarul a sesizat săvârșirea infracțiunilor de ultraj și distrugere, iar competența în cazul infracțiunii de ultraj este a procurorului, s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus constituirea unui dosar penal pentru aceste infracțiuni și efectuarea urmăririi penale.

După administrarea probatoriului a fost începută urmărirea penală față de suspect, iar prin ordonanță a organelor de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ultraj” și „distrugere”.
Mai nouă Mai veche