Peste 50 de mii de cetățeni ucraineani au trecut prin vămile Siret și Vicovu de Sus în minivacanța de Sf. Maria

Peste 50 de mii de cetățeni ucraineani au trecut prin vămile Siret și Vicovu de Sus în minivacanța de Sf. Maria
În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Poliția de Frontieră Suceava şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Personalul a fost suplimentat, acolo unde situația a impus-o, a fost și în continuare este utilizată tehnica din dotare, autospecialele de termoviziune, drone, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație ale cărui elicoptere survolează granița de nord a României.

De asemenea, efectivele Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă Frontex desfășoară misiuni împreună polițiștii de frontieră suceveni, având tehnică de supraveghere proprie, autospeciale de patrulare și tehnică de supraveghere aeriană.
{inAds}

În ceea ce privește traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus, în perioada 14-18 august, polițiștii de frontieră au efectuat controlul documentelor pentru 60.000 de persoane atât pe intrarea în România, cât și pe ieșirea din țară, din care 51.000 de cetățeni ucraineni. Totodată, granițele de la nivelul județului Suceava, au fost tranzitate de 12.000 de mijloace de transport.

În perioada analizată, polițiștii de frontieră au constatat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret mai multe infracțiuni: conducere fără permis, uz de fals, conducere a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce a fost suspendat și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic online, unde sunt afișați timpii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Aceștia pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului, astfel în această aplicație sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Mai nouă Mai veche