Pieton care traversa prin mijlocul sensului giratoriu, lovit de o dubă, la Dornești

Vineri, 9 august 2024, în jurul orei 10:00, Bogdan T. din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, a condus autoutilitara Iveco pe DN 17A, dinspre Rădăuți spre Siret, iar când a ajuns pe raza comunei Dornești, în zona sensului giratoriu din fața supermarketului Profi, a surprins și accidentat pe Radu T., din localitate, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea sensului giratoriu, dinspre strada Dreptății spre centrul sensului giratoriu, respectiv de la dreapta spre stânga direcției de deplasare a autoutilitarei, prin loc nepermis, fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale, având diagnosticul „hematom frontal drept, hematom periorbital stâng”.
{inAds}

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul nu a putut fi testat alcoolscop, dar au fost recoltate probe biologice de sânge.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche