Șofer beat de BMW urmărit de poliție pe drumuri, prin prund și prin pădure, la Vatra Moldoviței. A fost prins și reținut în arest

Șofer beat de BMW urmărit de poliție pe drumuri, prin prund și prin pădure, la Vatra Moldoviței. A fost prins și reținut în arest
La 16 august 2024, în jurul orei 20:20, pe raza satului Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței, polițiștii au observat pe DN 17A un autoturism BMW condus de Sigfrid Morar.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase, dar conducătorul autoturismului în cauza nu s-a conformat semnalelor de oprire, continuându-și deplasarea, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

La scurt timp, la o distanță de aproximativ 500 de metri de la locul efectuării semnalului de oprire, autoturismul a efectuat un viraj la dreapta, pe un drum pietruit, încercând să se sustragă, continundu-și deplasare pe o distanță de aproximativ 200 de metri.
{inAds}

Ulterior, conducătorul auto a abandonat autoturismul BMW, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia prin albia râului Ciumârna, ulterior, pe drumul național DN 17A, cât și pe o distanță scurtă în fondul forestier național, unde s-a reușit prinderea și imobilizarea acestuia.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, indicând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testare fiind prezent și un martor asistent. Fiind testat de către lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Compartimentul Rutier și cu aparatul drugtest acesta a indicat valoarea Negativ la toate tipurile de substanțe interzise.

Ulterior, i s-a adus la cunoștință conducătorului auto că va fi condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, loc în care acesta a refuzat în fața cadrelor medicale procedura, aspect consemnat în procesul verbal de recoltare mostre biologice.

În baza probatoriului administrat, la data de 17 august s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru comiterea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Suspectul a fost audiat după care față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Mai nouă Mai veche