Șofer cu permisul suspendat depistat la volan pe strada Ștefan cel Mare din Rădăuți. I s-a întocmit dosar penal

Șofer cu permisul suspendat depistat la volan pe strada Ștefan cel Mare din Rădăuți. I s-a întocmit dosar penal
Joi, 15 august 2024, la ora 17:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au oprit pentru control autoturismul Ford care se deplasa pe strada Ștefan cel Mare către comuna Marginea, venind din direcția centrului municipiului Rădăuți, cu privire la al cărui conducător auto existau date și informații că acesta conduce autoturismul în cauză deși figurează cu permisul de conducere - „Suspendat”.

La volanul autoturismului a fost identificat Ștefan B., de 47 de ani, din municipiul Rădăuți, care a comunicat faptul că nu are asupra sa documentele personale și pe cele ale autoturismului.

În urma interogării bazelor de date specifice ale Poliției Române s-a stabilit faptul că bărbatul deține permis de conducere, acesta figurând însă cu mențiunea – „Suspendat” în perioada 22 iulie - 19 septembrie 2024 pentru săvârșirea de abateri la regimul rutier.
{inAds}

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest din dotarea lucrătorilor de poliție, rezultatul testării fiind negativ.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru lipsă documente și ITP expirat al autoturismului condus.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat”
Mai nouă Mai veche