Tatăl în arest și fiul la spital după o bătaie cu cuțite izbucnită de la un PET de bere cumpărat cu cardul de ajutor social, la Șcheia

Tatăl în arest și fiul la spital după o bătaie cu cuțite izbucnită de la un PET de bere cumpărat cu cardul de ajutor social, la Șcheia
Sâmbătă, 17 august 2024, la ora 19:07, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin 112 despre faptul că o persoană sângerează.

Din primele verificări s-a constatat că Gheorghe O., de 71 ani, din comuna Șcheia, i-a oferit cardul de ajutor social fiului său, Cristian O., de 47 ani, pentru a face diferite cumpărături.

În jurul orelor 19.00, fiul a revenit la domiciliu având cumpărată o sticlă de bere la 2 litri, moment în care tatăl a fost nemulțumit și i-a cerut cardul social.
{inAds}

În timp ce aceștia se aflau în curtea locuinței, între cei doi a izbucnit un conflict pe fondul consumului de băuturi alcoolice din partea amândurora, împrejurare în care s-au îmbrâncit, iar fiul a încercat să îl lovească pe tatăl său. La rândul lui, tatăl a luat un cuțit de bucătărie și l-a lovit pe fiu în zona mandibulei, provocându-i o plagă.

Polițiștii l-au identificat pe tată, care a fost încătușat, fiind cooperant.

Fiul a fost transportat la UPU Suceava de către unei echipaj de pe ambulanță, fiind diagnosticat preliminar „plagă în regiunea mandibulară”.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „violență în familie”. Ulterior, duminică, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore.

Totodată, a fost completat un formular de evaluarea riscului, ocazie cu care a rezultat un risc iminent, fiind emis ordinul de protecție provizoriu.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.
Mai nouă Mai veche