Transorturi de lemn fără acte depistate în trafic, la Moldovița și Arbore

Transorturi de lemn fără acte depistate în trafic, la Moldovița și Arbore
La data de 20 august 2024, în jurul orelor 06:30, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Vama, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au identificat pe DJ 176, în comuna Moldoviţa, județul Suceava, o autoutilitară Mercedes care se deplasa pe direcția de mers dinspre comuna Moldovița spre comuna Vama, județul Suceava.
La volan a fost identificat Dumitru F., din comuna Moldovița, județul Suceava. Verificându-se compartimentul destinat transportului de mărfuri, s-a constatat că transportă material lemnos.
Fiind întrebat, conducătorul auto a declarat verbal că nu deține documente pentru materialul lemnos transportat. S-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, constatându-se că nu există emis aviz de însoțire a materialului lemnos pentru transportul respectiv.
Autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Moldoviţa, unde materialul lemnos a fost inventariat de personalul silvic rezultând cantitatea de 1,2285 metri cubi lemn foc fag, în valoare de 343 de lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional. Totodată, s-a dispus confiscarea cantității de 1,2285 metri cubi lemn foc fag, care a fost predată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldoviţa.
{inAds}

Tot la 20 august 2024, ora 20.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca au interceptat o autoutilitră Iveco pe strada George Enescu din comuna Arbore.
La volan a fost identificat Florin B., de 25 de ani, din Arbore, acesta transportând material lemnos fără a deține aviz de însoțire a mărfii.
S-a procedat la verificarea autoutilitarei în cauză în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu deține aviz pentru cantitatea de lemn transportată.
Autoutilitara a fost condusă la OS Solca, iar în prezența unui inginer silvic din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificată cantitatea de 3,74 metri cubi lemn de foc esență fag, în valoare totală de 991 de lei.
Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional.
Mai nouă Mai veche