Transport de lemn fără acte depistat de polițiști, la Marginea

Transport de lemn fără acte depistat de polițiști, la Marginea
La data de 16 august 2024, la ora 10:20, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au oprit în trafic, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoutilitara Ford Transit care transporta materiale lemnoase.

La volan a fost identificat Dorel B., de 20 de ani, din satul Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei și a relatat faptul că transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, însă nu deține aviz de însoțire.

S-a procedat la interogarea aplicației Sumal Control, rezultând faptul că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis niciun aviz de însoțire al materialului lemnos.
{inAds}

Având în vedere aspectele constatate, bărbatului i s-a solicitat să însoțească lucrătorii de poliție la punctul de depozitare din zona Cantonului Silvic de pe raza comunei Marginea, pentru a se stabili cantitatea de material lemnos transportată.

Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 3,35 metri cubi lemn foc fag, în valoare totală de 887 lei.

În aceste condiții, cantitatea de material lemnos în cauză, a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă totală de 9.000 lei.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru mai multe abateri la regimul rutier cu amenzi totale în valoare de 3.460 lei și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile și a certificatului de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche