Transporturi ilegale de lemn și cherestea depistate în trafic la Frumosu, Vicovu de Sus, Bilca și Cornu Luncii

Transporturi ilegale de lemn și cherestea depistate în trafic la Frumosu, Vicovu de Sus, Bilca și Cornu Luncii
Vineri, 9 august 2024, în jurul orelor 06:00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Vama au identificat pe DJ 176, în comuna Frumosu, județul Suceava, autoutilitara Mercedes care se deplasa pe direcția de mers dinspre comuna Moldovița spre comuna Vama.
S-a procedat la oprirea autoutilitarei, constatându-se că era condusă de Catalin I., din comuna Moldovița, județul Suceava.
Verificându-se compartimentul destinat transportului de mărfuri, de tip suprastructură închisă, s-a constatat că transportă material lemnos. Fiind întrebat, conducătorul auto a declarat verbal că nu deține documente pentru materialul lemnos transportat.
S-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL constatându-se că nu există emis aviz de însoțire a materialului lemnos pentru transportul respectiv.
Autoutilitara a fost condusă la Depozitul Dragoșa, din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde materialul lemnos a fost inventariat de personalul silvic rezultând cantitatea de 5,89 metri cubi lemn rotund rășinoase, în valoare de 1.013 lei.
Având în vedere cele constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 lei. Totodată s-a dispus confiscarea cantității de 5,89 metri cubi lemn rotund rășinoase, în valoare de 1.013 lei, care a fost predată în custodie personalului silvic de la Depozitul Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama.
{inAds}

Sâmbătă, 10 august, la ora 07:00, în timp ce executau activități pe linie silvică, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos, județul Suceava, autoutilitara MAN condusă de Gheorghe I., din comuna Putna, județul Suceava, care transporta material lemnos fără aviz de însoțire.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos.
Cu această ocazie s-a stabilit faptul că bărbatul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 7,67 metri cubi buștean gater molid în valoare de 3.650 lei .
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Tot sâmbătă, la ora 10:22, patrula Secției de Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control, pe DJ 209H din satul Cornu Luncii, județul Suceava, o autoutilitară Volkswagen și o autoutilitară Mercedes-Benz care transportau material lemnos.
La volanul autoutilitarei Volkswagen a fost identificat Cătălin A. din satul Șinca, comuna Cornu Luncii, iar la volanul autoutilitarei Mercedes-Benz se afla Vasile A. din satul Pâraie, comuna Mălini.
S-a procedat la verificarea ambelor transporturi de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitarele în cauză.
Trasnporturile de material lemnos au fost escoratat la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde în urma inventarierii de către personalul silvic, a rezultat pentru autoutilitara Volkswagen cantitatea de 0,75 mc cherestea rășinoase, iar oentru autoutilitara Mercedes-Benz cantitatea de 1,80 mc lemn. Cantitățile de 0,75 metri cubi cherestea rășinoase în valoare de 672 lei și 1,80 metri cubi lemn în valoare de 552 lei au fost confiscate.
Conducătorul autoutilitarei Volkswagen a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar conducătorul autoutilitarei Mercedes-Benz a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei.


Sâmbătă, 10 august 2024, la ora 12:50, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control, pe DJ 178C din comuna Bilca, județul Suceava, autoutilitara Ford Transit condusă de Răzvan P., din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, care transporta material lemnos fără aviz de însoțire.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos.
Cu această ocazie s-a stabilit faptul că bărbatul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 1,44 metri cubi material lemnos, respectiv 0,40 metri cubi cherestea rășinoase și 1,04 metri cubi lemn foc rășinoase, în valoare de 474 de lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche