Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile, răspândit de țânțari, la Spitalul Județean Suceava. Unul dintre pacienți a murit

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile la Spitalul Județean Suceava. Unul dintre pacienți a murit
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a anunțat că până marți, 20 august 2024, a înregistrat trei cazuri confirmate de infecție cu virisul West Nile.

Este vorba despre trei pacienți cu vârste de 81, 83 și 88 de ani, care s-au prezentat la spital cu simptome de febră, cefalee și sindrom confuzional, fiind diagnosticați cu meningită.

Pentru identificarea agentului patogen s-a făcut puncție cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). În urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toți cei trei pacienți.
{inAds}
Pacientul de 81 de ani a avut evoluție favorabilă și a fost externat la data de 17 august.

Pacientul de 83 de ani având și alte comorbidități a decedat, din pacate, în cursul zilei de luni, 19 august, din cauza agravării patologiilor asociate.

Pacientul de 88 de ani, internat la 29 iulie, a avut evoluție nefavorabilă, cu agravarea stării generale și transfer în ATI la 1 august, starea acestuia fiind în continuare gravă.

„Infecția se produce în urma înțepăturii de țânțar infectat cu acest virus, țânțarii de la noi preluând virusul aparent de la păsările migratoare. În majoritatea cazurilor infecțiile la oameni sunt asimptomatice, dar un mic procent pot dezvolta forme grave”, a transmis medicul Dan Teodorovici de la Spitalul Județean Suceava.
Mai nouă Mai veche