Un tractorist beat s-a izbit într-o dubă, la Mihăiești

Un tractorist beat s-a izbit într-o dubă, la Mihăiești
Luni, 19 august 2024, la ora 16:48, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un tractor a tamponat o mașină, la Mihăiești, iar șoferul este băut.

A fost identificat apelantul, Petrică Z., care a declarat faptul că în timp ce se deplasa cu autoutilitara Iveco, pe DJ 209A, pe raza satului Mihăiești, comuna Horodniceni, județul Suceava, direcția de deplasare fiind Rotopănești spre Pocoleni, din sens opus se apropia un tractor agricol care a depășit axul drumului, lovind autovehiculul Iveco frontal și lateral, în urma evenimentului rutier existând doar pagube materiale.

A fost identificat și șoferul utilajului agricol UTB 445, Vasile T., care a declarat faptul că în timp ce se deplasa pe DJ 209 A Mihăiești, pe direcția Pocoleni spre Rotopănești, din sens opus a trecut un autoturism, iar uitându-se în spate după acesta a depășit linia continuă și a lovit autoutilitara Iveco care circula regulamentar.
{inAds}

Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest. Pentru conducătorul autoutilitarei rezultatul a fost negativ, iar pentru tractorist fiind pozitiv, respectiv 0.34 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că tractoristul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a constatat că tractorul agricol UTB 445 nu este înregistrat sau înmatriculat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche