Urmărire de șase kilometri după o mașină cu numere de Cernăuți, în zona Vicov-Gălănești. Șoferul, un tânăr de 19 ani, nu avea permis de conducere

Urmărire de șase kilometri după o mașină cu numere de Cernăuți, în zona Vicov-Gălănești. Șoferul, un tânăr de 19 ani, nu avea permis de conducere
Marți, 20 august 2024, în jurul orelor 17:05, un echipaj de poliție rutieră care acționa pe DN 2H, în Vicovu de Jos, a constatat că un autoturism Volkswagen Passat se deplasează dinspre centrul comunei către comuna Gălănești cu viteza de 87 de km/h, pe un sector de drum unde viteza este limitată la 50 de km/h.

Echipajul de poliție rutieră a efectuat semnalul luminos și acustic de oprire, însă conducătorul auto nu l-a respectat, continuându-și deplasarea în viteză către comuna Gălănești, pe DN 2H.

S-a procedat la urmărirea autoturismului pe o distanță de aproximativ patru kilometri pe DN 2H, după care aproximativ 1,5 kilometri pe un drum comuna neclasificat, după care conducătorul auto și-a continuat deplasarea în viteză spre o stație de betoane, ulterior fiind blocat cu autospeciala de poliție.
{inAds}

Conducătorul auto a fost imobilizat, fiind identificat în persoana lui Artiom G., de 19 ani. S-a constatat că autoturismul este înmatriculat în regiunea Cernăuți din Ucraina.

Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele autoturismului condus și cartea de identitate, iar cu privire la permisul de conducere a declarat că nu este posesor de permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere.

Acesta a fost testat cu aparatele etilometru și drugtest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
Mai nouă Mai veche