Urmărire la Șerbănești după un șofer băut care se plimba cu o Dacie Papuc radiată

Urmărire la Șerbănești după un șofer băut care se plimba cu o Dacie Papuc radiată
Sâmbătă, 17 august 2024, la ora 17:50, în timp ce desfășurau activități pe linie de poliție rutieră pe DJ 208B, pe raza satului Șerbănești, comuna Zvoriștea, județul Suceava, lucrătorii Secției de Poliției Rurală Adâncata au observat cum de pe un drum lăturalnic iese un autoturism Dacia Pick-up, de culoare albă, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.

La vederea autospecialei de poliție, conducătorul auto a virat stânga pe DJ 208B și și-a continuat deplasarea în direcția satului Berești, comuna Hănțești.

Lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea acestuia, moment în care conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, iar după circa 500 de metri a virat stânga pe un teren pe care se află o casă în construcție, neîmprejmuită, și a oprit autoturismul în fața casei, fără a ieși din raza vizuală a lucrătorilor de poliție.
{inAds}

Lucrătorii de poliție au procedat la oprirea autospecialei de poliție lângă autoturismul în cauză. La volanul autoturismului se afla un bărbat care era singur în autoturism. După ce s-au prezentat și declinat calitatea i-au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului. Cu această ocazie, conducătorul auto a prezentat permisul de conducere și cartea de identitate, declarând că autoturismul este radiat din circulație.

A fost identificat Dumitru Z., satul Șerbănești, comuna Zvoriștea, județul Suceava.

Polițiștii au procedat la verificarea autoturismului Dacia Pick-up, ocazie cu care sub capota acestuia, în partea dreaptă, au identificat seria de caroserie. Au efectuat verificări în baza de date privind evidența auto după această serie de caroserie, ocazie cu care s-a constatat că autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche