VIDEO Accidentul de la Voitinel a fost provocat de un tânăr fără permis care a fugit de la locul faptei și s-a ascuns în casa unui prieten

Accidentul de la Voitinel a fost provocat de un tânăr fără permis care a fugit de la locul faptei și s-a ascuns în casa unui prieten
Joi, 15 august 2024, la ora 15:15, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel la 112 cu privire la faptul că un accident rutier cu două autoturisme a avut loc pe raza comunei Votinel din județul Suceava.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul orei 15:00 Vasile Farcaș, din Voitinel, în vârstă de 20 de ani, a condus autoturismul Audi înmatriculat în Marea Britanie pe drumul comunal „Criveță” din localitate, spre comuna Vicovu de Jos. În momentul în care a ajuns într-o curbă ușoară spre dreapta, în pantă, nu a adaptat viteza la condițiile de vizibilitate redusă și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Volkswagen care se deplasa din sens opus, condus regulamentar de Gheorghe N., din Vicovu de Jos.

În urma producerii evenimentului rutier, conducătorul autoturismului Audi a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, pe jos, abandonând autoturismul la locul accidentului, fiind identificat la locuința lui Elvis Mailat.
{inAds}

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că Vasile Farcaș, care a condus autoturismul Audi, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, acesta aflându-se în autoturism împreună cu numitul Moise Farcaș, care se afla pe locul din stânga față, și Elvis Mailat, din localitate, care se afla pe locul din spate, aceștia fiind identificați de organele de poliție la domiciliul celui din urmă.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate în bazele naționale ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma producerii accidentului a rezultat rănirea atât a conducătorului auto, cât și a pasagerei de pe locul din dreapta față a autoturismului Volkswagen Golf, fiind transportați la Spitalul Municipal Rădăuți, cu diagnosticul „escoriații gambă, genunchi drept și mâna stânga, contuzie abdominală sub-torace” pentru conducătorul auto și „contuzie abdominală, traumatism cranio-cerebral ușor” pentru pasageră.

La fața locului, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate la Spitalul Municipal Rădăuți probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia”.

VIDEO:


FOTO: 
Două mașini s-au ciocnit la Voitinel. Două persoane au fost rănite
Două mașini s-au ciocnit la Voitinel. Două persoane au fost rănite
Două mașini s-au ciocnit la Voitinel. Două persoane au fost rănite
Mai nouă Mai veche